- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un nou centru de mentenanță pentru elicoptere se va deschide la Bacău! Parteneriat între compania americană Lockheed Martin și Aerostar S.A „Va contribui la crearea şi menţinerea locurilor de muncă înalt calificate în România”

29 Jun, 15:14 • Constantin Cristina
Un centru de întreținere, reparații și revizie (MRO) pentru elicoptere Black Hawk ar urma să fie deschis la Bacău, printr-un parteneriat între compania americană din industria aerospațială și de securitate Lockheed Martin și compania română Aerostar S.A.
Un nou centru de mentenanță pentru elicoptere se va deschide la Bacău!  Parteneriat între compania americană Lockheed Martin și Aerostar S.A „Va contribui la crearea şi menţinerea locurilor de muncă înalt calificate în România”

Se va deschide un nou centru de mentenanță pentru elicopterele Black Hawk, la Bacău, printr-un parteneriat între compania americană din industria aerospațială și de securitate Lockheed martin și compania română Aerostar S.A, a transmis Agerpres.

Citește și: România se clasează pe un loc surprinzător în topul celor mai puternice armate în 2023. Marile puteri din top 10

Un nou centru de mentenanță pentru elicoptere se va deschide la Bacău

„În urma unui contract semnat între cele două companii în luna ianuarie, centrul MRO Black Hawk este programat să fie complet acreditat şi operaţional atunci când cele şapte elicoptere S-70 Black Hawk vor sosi în România, în cursul acestui an. Ministerul Afacerilor Interne al României a semnat un acord-cadru pentru o flotă de până la 12 Black Hawk în noiembrie 2021 pentru a răspunde nevoilor serviciilor de urgenţă ale ţării”, se arată într-un comunicat al Lockheed Martin.

„Acest centru, atunci când va fi operaţional, va contribui la crearea şi menţinerea locurilor de muncă înalt calificate în România”, potrivit lui Ray Piselli, vicepreşedinte pentru afaceri internaţionale al Lockheed Martin, citat în comunicat.

„De asemenea, va permite creşterea gradului de pregătire şi reducerea costurilor operaţionale pentru elicopterele Black Hawk operate aici. Pe măsură ce căutăm să integrăm suportul pentru alte produse Lockheed Martin, anticipăm că acest centru are un potenţial puternic de creştere în viitor”, a adăugat el.

Lockheed Martin menționează că așteaptă o evaluare a planurilor instalațiilor de către autoritățile române. Cei de la Aerostar au finalizat deja pregătirea MRO necesară la Academia de Training Sikorsky Lokheed Martin din West Palm Beach, în statul american Florida.

elicoptere
elicoptere

Prin această nouă capabilitate, Aerostar va continua şi va parcurge întreg procesul de preluare a activităţilor MRO necesare pentru noile aeronave din România şi din regiune. Dorim să consolidăm poziţia României pe această piaţă şi să ne bazăm pe capacităţile şi cunoştinţele noastre tehnice pentru a stimula cooperarea cu alte companii româneşti din acest domeniu”, a declarat Grigore Filip, preşedinte şi CEO al Aerostar, citat în acelaşi comunicat de presă.

„Construit la uzina PZL Mielec a Lockheed Martin din Polonia, popularul S-70 Black Hawk şi-a câştigat statutul de aeronavă utilitară de încredere pentru operatorii din întreaga lume, având o versatilitate multi-misiune de neegalat şi o navigabilitate de nivel militar, capabilă să opereze în condiţii meteo extreme, ziua sau noaptea”, precizează compania americană.

Alte articole: Mașini zburătoare în China, din 2025. Analiştii estimează că piaţa acestora va valora un trilion de dolari în 2040