- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Mașini zburătoare în China, din 2025. Analiştii estimează că piaţa acestora va valora un trilion de dolari în 2040

25 May, 10:00 • Toma Anca
Mașini zburătoare în China, din 2025. Startup-urile din această zonă şi tehnologiile aferente intră pe ultima sută de metri, înainte să fie dat startul oficial comercializării acestora. Analiștii sunt convinși că în doi ani, cel mult trei, legislaţia şi piaţa vor permite comercializarea aşa-ziselor maşini zburătoare, care vor deschide o nouă eră în transportul de persoane.
Mașini zburătoare în China, din 2025. Analiştii estimează că piaţa acestora va valora un trilion de dolari în 2040

Mașini zburătoare în China, din 2025. eVTOL-urile împrumută din caracteristicile elicopterelor, dronelor şi avioanelor de mici dimensiuni. Dotate cu motoare electrice, acestea decolează şi aterizează vertical şi zboară la altitudine relativ redusă, putând să transporte un număr mic de persoane.

Citește și: Marfă în valoare de 2 milioane de euro, susceptibilă de a fi contrafăcută în China, confiscată de Poliția de Frontieră pe Aeroportul Otopeni

Mașini zburătoare în China, din 2025

Conform Societăţii de Zbor Vertical, la ora actuală există peste 800 de concepte de design de tip eVTOL în întreaga lume.

Experţii sunt convinşi că, la început, maşina zburătoare va reprezenta un mijloc scump de transport, pe care puţini şi-l vor permite, dar că preţurile vor scădea constant.

Analiştii estimează că piaţa maşinilor zbaurătoare va valora un trilion de dolari în 2040 şi va creşte rapid până la nouă trilioane de dolari în 2050.

Această piaţă va fi un nou câmp de luptă între Statele Unite şi China. Până în 2050, se estimează că 23% din piaţă va aparţine Chinei, în vreme ce Statele Unite vor avea o cotă de 27%.

România începe negocierile cu China pentru exportul de animale vii

Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Ioan Oleleu, susține că autoritățile negociează condițiile de export de animale vii către China, alături de Liban și Libia, informează Agerpres.

În afară de negocierile cu Iordania și Arabia Saudită, alte oportunităţi pentru exportul de animale vii, unde sunt în curs de negociere condiţiile sanitare veterinare, sunt în Libia şi Liban, în timp ce cu China se poartă încă negocieri pentru exportul de animale vii, România fiind prezentă doar cu produse procesate, respectiv miere, lactate, dar în cantităţi destul de reduse, anunță oficialul.

„Pe produse animale şi non-animale avem schimburi importante cu ţările din Uniunea Europeană. Acest lucru se datorează faptului că foarte multe unităţi de procesare, atât în domeniul cărnii, cât şi laptelui, dar şi al produselor de origine non-animale, corespund regulamentelor UE, prin investiţiile majore pe care le-au făcut în ultima perioadă.

Şi din acest punct de vedere aş putea spune că, cel puţin pe domeniul procesării cărnii şi al laptelui, avem la nivel naţional unităţi care pot rivaliza din punct de vedere al condiţiilor de funcţionare şi chiar sunt mai bune decât multe unităţi din UE. Este un lucru cu care trebuie să ne mândrim şi noi ca stat, pentru că eforturile agenţilor economici au fost destul de însemnate, iar progresele pe care le-au înregistrat sunt vizibile în foarte multe unităţi”, a adăugat vicepreşedintele ANSVSA. (Citește AICI mai multe detalii)