- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un nou lanț de magazine pe piața din România! Este de origine polonez și are mii de unități!

22 Dec, 13:06 • Oprea Alina
România va avea parte de un nou lanț de magazine. Originea acestuia este poloneză, iar tranzacția a reprezentat un proces destul de lung și complicat!
Un nou lanț de magazine pe piața din România! Este de origine polonez și are mii de unități!

Un nou lanț de magazine polonez, care are mii de unități, va intra pe piața românească, fiind vorba de gigantul Zabka. Polonezii de la acest lanț de magazine au achiziționat pachetul majoritar al companiei DRIM Daniel FMCG, care activează în domeniul distribuției de bunuri de larg consum.

Ai putea fi interesat și de: Programul de sărbători al marilor magazine din România. Când vor fi deschise Lidl, Mega Image, Kaufland, Carrefour, Penny și Auchan

Un lanț gigant de magazine vine în România!

Tranzacția a fost coordonată de echipa de Corporate / M&A a Wolf Theiss, conform unui comunicat de presă și a fost semnată la data de 20 decembrie 2023. Aceasta rămâne suspusă Consiliului Concurenței din România.

Wolf Theiss a acționat în calitate de consultant juridic pentru acţionarii DRIM Daniel FMCG, o familie de antreprenori români care activează în domeniul distribuției, în legătură cu vânzarea participației lor majoritare în această afacere către compania poloneză de retail Żabka, parte a CVC Capital Partners. Tranzacția a fost semnată în data de 20 decembrie 2023 şi rămâne supusă aprobării Consiliului Concurenței din România.

Zabka, un nou lanț de magazine pe piața românească
Zabka, un nou lanț de magazine pe piața românească

Mai mult decât atât, Fondatorii DRIM Daniel FMCG au semnat vânzarea pachetului lor majoritar de acțiuni în cadrul companiei antreprenoriale specializată în distribuția de bunuri de larg consum, către retailerul Żabka, ce deține magazine de proximitate de dimensiuni mici și mijlocii în Polonia.

„Pentru mine este prima tranzacție şi a contat enorm că am avut o echipă extrem de profesionistă şi în care am putut să avem deplină încredere.

Procesul acestei tranzacții a fost unul foarte intens și complicat, mai ales prin prisma faptului că a fost nevoie să se s=pună bazele unui parteneriat pe termen foarte lung.

Echipa Wolf Theiss pe care am avut-o alături a gestionat cu profesionalism toate complexităţile acestui proces şi a asigurat protejarea intereselor noastre”, a declarat Radu Trandafir, acţionar DRIM Daniel FMCG, conform celor comunicate de bugetul.ro.

„În ultimii ani, avocații Wolf Theiss au oferit consultanță în unele dintre cele mai mari tranzacții de pe piața românească, care au implicat antreprenori români. Ne simțim deosebit de fericiți că am avut ocazia să lucrăm împreună cu asociații DRIM Daniel FMCG și că am putut să contribuim la rezultatul acestui parteneriat.

Această tranzacție înseamnă foarte mult pentru noi şi marchează o poveste de succes pentru noua generație de antreprenori români”, a declarat Ileana Glodeanu, Avocat Partener și Coordonator al practicii de Corporate / M&A în cadrul biroului Wolf Theiss din București, potrivit sursei citate.

Ai putea fi interesat și de: Brandul românesc de fashion Murmur deschide primul magazin din România! Iată unde se va afla acesta