- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un nou sprijin de 30.000 de euro pentru români. AFIR anunță cum pot fi obținuți banii

11 Apr, 14:37 • Bumbeneci Diana
Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat Ghidul solicitantului pentru o nouă linie de finanțare prin care se poate accesa un sprijin de maximum 30.000 de euro.
Un nou sprijin de 30.000 de euro pentru români. AFIR anunță cum pot fi obținuți banii

Vești bune pentru români. Pe site-ul oficial al AFIR, a fost publicat Ghidul solicitantului aferent submăsurii 19.1 „Sprijin pregătitor”. Este vorba despre pentru elaborarea Strategiei de Dezvoltare Locală (SDL) din cadrul măsurii 19 Sprijin pentru dezvoltarea locală LEADER, finanțată din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), notează AgroTV.

30.000 de euro pentru români

Printre obiectivele principale ale acestei linii de finanțare se numără creșterea capacității de colaborare necesară pentru elaborarea unor strategii integrate, precum și acțiunile de construcție instituțională și de creare de rețele, cu scopul de a pregăti și de a implementa o strategie integrată de dezvoltare locală pentru o anumită zonă.

Te mai poate interesa: Românii riscă să piardă sume importante de la Guvern. MADR anunță lista persoanelor EXCLUSE de la plată

Bani AFIR
Bani AFIR

Conform AFIR, sprijinul pregătitor se acordă până la suma maximă de 30.000 de euro. Banii sunt acordați din cheltuieli pentru animarea teritoriului. Veniturile sunt oferite de autorități ținând cont de numărul de locuitori existent la nivelul teritoriului vizat, respectiv 0,22 euro/ locuitor, dar care nu vor depăși 15.000 euro și cheltuielile legate de elaborarea strategiei care se vor încadra în cel mult 15.000 de euro, indiferent de mărimea teritoriului și de populația acoperită de SDL.

Mai mult, sprijinul oferit pentru această submăsură este de 100% nerambursabil și nu se acordă avans. Rambursarea cheltuielilor eligibile se realizează în maximum două tranșe de plată. Sprijinul pregătitor finanțat în cadrul submăsurii 19.1 se adresează parteneriatelor privat – publice locale pentru elaborarea Strategiei de Dezvoltare Locală.

Ai mai putea citi: ROBOR 11 aprilie. Vești noi pentru românii cu credite la bancă

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult