- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un nou sprijin financiar pentru români! Statul oferă 100.000 de euro timp de 3 ani. Ce condiții trebuie îndeplinite

16 May, 09:53 • Bumbeneci Diana
Camera Deputaţilor a adoptat un proiect care prevede acordarea unui ajutor de stat pentru producătorii agricoli de legume, fructe şi cartofi, pentru trei ani. Se oferă până la 100.000 de euro!
Un nou sprijin financiar pentru români! Statul oferă 100.000 de euro timp de 3 ani. Ce condiții trebuie îndeplinite

Vești bune pentru români. Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege privind instituirea unei scheme de ajutor financiar de stat pentru producătorii agricoli de legume – fructe şi cartofi. Legea merge la promulgare, scrie News.ro.

Un nou sprijin financiar pentru români

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru producătorii agricoli de legume, fructe şi cartofi, pentru o perioadă de trei ani.

Schema propune acordarea de sprijin sub formă de grant, pe o perioadă de 3 ani, în valoare de 100.000 euro anual, în cazul persoanelor juridice şi a persoanelor fizice înregistrate fiscal, respectiv 300.000 euro anual în cazul cooperativelor pentru susţinerea activităţilor de sortare, ambalare, etichetare şi transport desfăşurate de producătorii agricoli de legume-fructe şi cartofi.

Sprijin financiar agricultori
Sprijin financiar agricultori

Ai mai putea citi: ROBOR a scăzut! Vești excelente pentru românii cu rate la bancă

Valoarea ajutorului de stat reprezintă 20% din valoarea producţiei comercializate şi se acordă anual, dar nu poate depăşi 100.000 de euro, echivalentul în lei la cursul Băncii Naţionale a României la data comercializării, în cazul persoanelor juridice şi persoanelor fizice înregistrate fiscal conform prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.44/2008, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr.182/2016, cu modificările şi completările ulterioare.

Respectiv 300.000 de euro, echivalentul în lei la cursul Băncii Naţionale a României la data comercializării, în cazul cooperativelor agricole înfiinţate, organizate şi care funcţionează potrivit Legii nr. 566/2004, cu modificările şi completările ulterioare şi Legii nr. 31/1990, republicată cu modificările şi completările ulterioare şi grupurilor/organizaţiilor de producători”, conform propunerii de lege.

Camera Deputaţilor a adoptat, decizional proiectul şi astfel legea merge la promulgare.

Ai mai putea citi: Vestea zilei! Comisia Europeană anunță o nouă creștere a salariilor

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult