- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un nou sprijin pentru pensionarii români! Marcel Ciolacu: „După indexarea pensiilor cu 13,8%, azi venim cu o altă măsură”

25 Jan, 16:45 • Fundeanu Madalina
Noi măsuri de sprjin pentru pensionarii României! Marcel Ciolacu a anunțat că vor crește numărul de bilete de tratament balnear și suma alocată acestora.
Un nou sprijin pentru pensionarii români! Marcel Ciolacu: „După indexarea pensiilor cu 13,8%, azi venim cu o altă măsură”

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat o hotărâre de Guvern prin care vine cu măsuri noi de sprijin pentru pensionarii români, conform informațiilor transmise de Mediafax.ro.

Noi măsuri de sprjin pentru pensionarii României

Şeful Guvernului a anunţat, joi, o hotărâre de Guvern prin care cresc atât numărul de bilete de tratament balnear pentru pensionari, dar și suma alocată acestora.

Totodată, ar putea urma plafonarea prețurilor la produsele de bază cel puțin până în primăvară.

„Nu îi uităm nici pe pensionari. După indexarea pensiilor cu 13,8%, azi venim cu o altă măsură așteptată de aceștia.

Aprobăm o hotărâre de Guvern prin care majorăm atât numărul de bilete de tratament balnear pentru pensionari, cât și suma alocată acestora”, a afirmat, joi, premierul Marcel Ciolacu.

Potrivit premierului Marcel Ciolacu, vor exista 135.000 de bilete asigurate prin Casa Națională de Pensii, față de 120.000 anul trecut. De asemenea, suma alocată crește în acest an de la 300 la 400 de milioane de lei.

„Săptămâna viitoare vreau să discut și cu reprezentanții marilor lanțuri de magazine alimentare pentru a stabili cum continuăm mecanismul de plafonare a prețurilor la produsele de bază.

Pentru pensionari și nu numai, este vital să găsim calea pentru a prelungi această schemă până în primăvară, ca să protejăm în continuare puterea de cumpărare a populației”, a adăugat premierul, potrivit sursei citate.

Citește și: Bilete tratament 2024. Lista staţiunilor şi hotelurilor unde pensionarii merg „în vacanţă” pe banii statului DOCUMENT

tratament pensionari
tratament pensionari

Pensionarii vor avea acces la bilete de tratament pentru stațiunile următoare: Amara, Bala, Bizusa, Buziaș, Covasna, Geoagiu și Lacul Sărat. Alături de acestea, sunt incluse și stațiunile Moneasa, Nicolina, Olănești, Pucioasa, Monteoru și 1 Mai.

Documente necesare pentru a cere un bilet

– cererea tip de acordare a biletului de tratament;

– document de plată (după caz, talonul privind drepturile de pensie din alte sisteme neintegrate sistemului public de pensii, în original sau copie care se va prezenta la momentul eliberării biletului);

– declaraţie pe propria răspundere că nu realizează alte venituri din pensie din alte sisteme neintegrate sistemului public de pensii,cu excepţia persoanei care depune talonul privind plata acestor drepturi care se va prezenta la momentul eliberării biletului);

Totodată, este necesar biletul de trimitere – formular cu regim special, unic pentru serviciile medicale de recuperare-reabilitare acordate de către societăţile de turism balnear şi de recuperare, eliberat de către medicul de familie sau medicul de specialitate.

Vezi și: Sanitas anunță că Guvernul a acceptat „în principiu” o creștere a salariilor cu 20 %. Guvernanții susțin că este vorba de doar 15 %