- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un nou tip de fraudă online face din ce în ce mai multe victime! Au crezut că investesc în Transgaz și s-au trezit fără 1 milion de euro în cont! 

09 Apr, 08:54 • Fundeanu Madalina
Frauda online, mascată de investiții „profitabile”. Victimele s-au trezit fără bani în cont, după ce au crezut că investesc în Transgaz.
Un nou tip de fraudă online face din ce în ce mai multe victime! Au crezut că investesc în Transgaz și s-au trezit fără 1 milion de euro în cont! 

Frauda prin investiții online face o mulțime de victime, iar infractorii se aleg rapid cu sume de bani uriașe pe seama celor care le pică în plasă. Oamenii legii au lansat și un avertisment în acest sens, transmit cei de la Bugetul.ro.

Frauda online, mascată de investiții „profitabile”. Victimele s-au trezit fără bani în cont, după ce au crezut că investesc în Transgaz

Patru bărbați au fost săltați de polițiștii din Ilfov, după ce au reușit să păcălească un tânăr cu promisiuni că va câștiga într-un timp scurt sume uriașe de bani dacă va investi într-o platformă online. Infractorii au preluat controlul device-ului și a contului bancar după ce au pus victima să își instaleze pe telefon anumite aplicații.

Hoții au fost prinși în flagrant de anchetatori în timp ce luau de la victimă 180.000 euro pentru alte investiții în aur. În total, în urma perchezițiilor, polițiștii au găsit asupra bărbaților peste jumătate de milion de euro, proveniți, cel mai probabil, de la alte victime care au crezut că investesc în Transgaz.

Polițiștii avertizează și recomandă să nu vă instalați aplicații neautorizate și neverificate pe telefon și să vă documentați direct de la sursă atunci când primiți o ofertă pentru anumite investiții. În majoritatea cazurilor, câștigurile rapide și facile de sume mari de bani nu sunt reale.

Citește și: Este alertă în toată țara! Noua metodă de fraudă: cum poți fi furat de 2 ori dacă nu ești atent!

Fraudă
fraudă online

O nouă metodă de înșelăciune folosește numele ANAF

Agenția Națională de Administrare Fiscală a lansat un nou avertisment asupra campaniilor de mesaje false transmise în numele său. De aceasta dată, infractorii solicită contribuabililor informații privind facturile emise în sistemul e-Factura pentru societățile pe care le administrează sau la care lucrează.

„Reiterăm avertizarea privind campaniile de mesaje false transmise în numele ANAF, prin care contribuabililor le sunt solicitate informații privind facturile emise în sistemul e-Factura pentru societățile pe care le administrează sau la care lucrează.

Mesajele sunt transmise, de această dată, de la adresa de e-mail [email protected]. Atragem atenția că această adresă de e-mail NU aparține ANAF și nu trebuie să dați curs solicitărilor!

Precizăm că serviciile oferite de RO e-Factura sunt accesibile prin SPV (Spațiul Privat Virtual), respectiv prin API (interfața pentru depuneri/interogări automate). Serviciul Spațiul Privat Virtual, pus la dispoziția contribuabililor, gratuit, a fost creat și dezvoltat pentru o comunicare securizată cu instituția. De asemenea, contribuabilii pot obține informații fiscale cu caracter general la CALL CENTER ANAF 031.40.39.160.”, a transmis Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Vezi și: Avertisment teribil pentru românii cu smartphone-uri Android. Ultimul tip de frauda prin SMS, ce să faci ca să nu cazi victimă