- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un nou vortex polar va aduce ger în România. ANM anunță cum va fi vremea până pe 25 decembrie

28 Nov, 08:01 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță cum va fi vremea în următoarele săptămâni. Un vortex polar va aduce și mai mult ger în România.
Un nou vortex polar va aduce ger în România. ANM anunță cum va fi vremea până pe 25 decembrie

Vortex polar în România. Conform meteorologilor de la Administrația Națională de Meteorologie, temperaturile vor fi mai scăzute decât normalul perioadei până pe 18 decembrie, iar apoi ușor peste cele specifice în intervalul 18-25 decembrie. De asemenea, la începutul lunii decembrie un ciclon va lovi România și vom avea parte de fenomene extreme, fenomene deja resimțite în țările din apropierea graniței noastre.

Un vortex polar aduce vreme extrem de rece în România

Săptămâna 27.11.2023 – 04.12.2023
Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în zonele montane, iar în rest se vor situa în jurul celor normale.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vezi și: Românii se vor confrunta cu schimbări majore în 2024. Prețul energiei electrice ar putea crește cu 6%

Săptămâna 04.12.2023 – 11.12.2023
Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

vortex polar
vortex polar

Săptămâna 11.12.2023 – 18.12.2023
Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 18.12.2023 – 25.12.2023
Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în jumătatea nordică a țării.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Te mai poate interesa și: DUBLE ȘANSE DE CÂȘTIG LA LOTO! PREMII de peste 6 milioane EURO!

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult