- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vacanță 2023. Perioada în care trebuie să cumperi bilete de avion pentru concediul din iarnă. Prețurile sunt foarte mici

28 Jul, 23:07 • Lupu Alexandra
Vrei să-ți planifici vacanța de iarnă? Iată când este cea mai bună perioadă.
Vacanță 2023. Perioada în care trebuie să cumperi bilete de avion pentru concediul din iarnă. Prețurile sunt foarte mici

Experții au dat verdictul! Iulie este luna potrivită pentru a planifica vacanța de iarnă, informează economedia.ro. Biletele de avion sunt foarte ieftine.

Când trebuie să-ți planifici vacanța de iarnă

Românii care vor să scoată puțini bani din buzunare pentru vacanța de iarnă trebuie să înceapă rezervările din iulie, afirmă experții în turism consultați de CNN. Pe de altă parte, alți specialiști recomandă ca biletele de avion să fie achiziționate de turiști cu cel puțin 70 de zile înainte de data plecării.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Inedit. Guvernul României ar putea avea un fond de garantare a biletelor de avion pentru zborurile anulate

„Aș spune că luna iulie este momentul în care ar trebui să începeți să vă planificați călătoriile de Crăciun. Nu să o rezervați, ci să o planificați”, a declarat Haley Berg, economist la aplicația de călătorii Hopper.

Haley Berg a observat un nou obicei în rândul turiștilor, care îi fac să scoată mai mulți bani din buzunare pentru o vacanță. Concret, foarte mulți dintre aceștia aleg să-și planifice concediul în ultimul moment. Este adevărat că pasagerii pot prinde oferte în orice perioadă a anului, însă există consecințe mai mari dacă rezervările se fac în pragul sărbătorilor de iarnă.

„Turiștii de după pandemie își fac planuri în ultimul moment. Ei fac rezervări mult mai aproape de plecarea zborurilor”, a spus ea.

Haley Berg le recomandă turiștilor să facă rezervări până în a doua săptămână din septembrie pentru a evita costurile mari. Pe de altă parte, Jeff Klee, directorul executiv al CheapAir.com, sugerează că turiștii care vor să prindă un tarif bun pentru biletul de avion trebuie să-l cumpere cu 70 zile înainte de plecare.

„Potrivit studiului CheapAir.com 2023 Domestic Airfare Study, cea mai bună zi pentru a rezerva zboruri ieftine este, în medie, cu 70 de zile înainte de data de plecare.

Dacă prețul este principalul considerent, biletele de avion la cel mai mic preț cu unele opțiuni încă disponibile se încadrează în această fereastră”, declară Klee.

Vacanță
Vacanță

Scott Keyes, fondatorul site-ului de călătorii Going, spune că trucul prin care poți obține zboruri mai ieftine pentru vacanță este rezumat în doar patru cuvinte: „Întotdeauna rezervați vacanța în sezon opus”.

„Gândiți-vă la planificarea unei călătorii la fel ca atunci când ați cumpăra haine de iarnă. Când vor fi acestea la reducere? În timpul verii.

Când se pun la vânzare costumele de baie? În timpul iernii. Așa funcționează și cu tarifele aeriene în perioada de vârf a călătoriilor”, declară Scott Keyes.

De asemenea, Phil Dengler, cofondator al site-ului online de sfaturi de călătorie The Vacationer, relatează că turiștii trebuie să înceapă căutările din timp, tocmai pentru că există un număr limitat de zile și de zboruri disponibile în perioada concediilor. Locurile și rutele dezirabile vor fi epuizate pe măsură ce se apropie lunile noiembrie și decembrie. Mai mult decât atât, prețurile vor fi în creștere în perioada menționată.

„Pentru Crăciun recomand rezervarea zborurilor până la sfârșitul lunii august sau începutul lunii septembrie”, a mai spus Phil Dengler.

„Rezervarea unui zbor de Ziua Recunoștinței în noiembrie sau a unui zbor de Crăciun în decembrie va duce probabil la un timp de zbor costisitor și nedorit, cu una sau mai multe escale”, completează el.

Citește și: Cât de mult s-au scumpit prețurile biletelor de avion în 2023. Sărăcire la foc automat a românilor