- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Sorin Grindeanu dă de pământ cu Dominic Fritz din cauza proiectelor distruse în Timișoara. „Nu vrei să faci ce te-ai angajat în urmă cu un an pe protocolul ăla, să te ţii, că altfel ne ţin loc cu investiţiile?”

27 Oct, 21:57 • Stefan Simion
Sorin Grindeanu nu este de acord cu modul în care primarul Timișoarei, Dominic Fritz a gestionat ultimele proiecte. Ministrul Transporturilor îl somează pe edilul capitalei culturale să respecte proiectele depuse.
Sorin Grindeanu dă de pământ cu Dominic Fritz din cauza proiectelor distruse în Timișoara. „Nu vrei să faci ce te-ai angajat în urmă cu un an pe protocolul ăla, să te ţii, că altfel ne ţin loc cu investiţiile?”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, îl atacă dur pe Dominic Fritz. Oficialul de la Transporturi a transmis că Primăria Timişoara nu a relocat utilităţi şi nu a făcut un schimb de terenuri din calea viitoarei centuri rutiere din sudul Timişoarei şi că nu a emis o autorizaţie de construcţie pentru ca un alt proiect mare de infrastructură feroviară, de această dată, să se poată derula.

Potrivit lui Grindeanu, Primăria Timişoara nu a ținut cont că în anul 2021 s-a emis o autorizaţie de construcţie a unui bloc de locuinţe pe terenul unde Ministerul Transporturilor ar trebui să construiască un sens giratoriu pentru traficul rutier, suspendat peste calea ferată. De aici au pornit cele mai multe probleme.

Sorin Grindeanu dă de pământ cu Dominic Fritz

Sorin Grindeanu a apreciat, vineri, că pe şantierul centurii sud din Timişoara este o mobilizare exemplară, însă a acuzat Primăria Timişoara că nu a relocat reţele şi nici nu a făcut un schimb de terenuri, aşa cum prevede un protocol semnat de actuala administraţie.

„Eu cred că majoritatea dintre voi, dacă aţi mers pe zona de, să zicem de Moşniţa sau spre Buziaş, aţi văzut că există o mobilizare majoră, tot ce înseamnă echipamente, utilaje, aprovizionări. Lucrurile se desfăşoară conform graficului. N-avem niciun fel de emoţii că – jumătatea anului viitor cred că e termenul – va fi finalizată această investiţie, cu o singură condiţie şi vreau să subliniez: vă aduceţi aminte că în urmă cu un an, DRDP a semnat un protocol cu Primăria municipiului Timişoara, că tot m-aţi întrebat de primar, prin care trebuia să facem un anumit schimb de terenul pe Drumul Boilor, ei să-şi scoată utilităţi, să facă relocări de utilităţi, să se întâmple toate acele lucruri.

Şi ştiţi că noi am făcut partea noastă, a trecut un an, iar domnii de la primărie n-au făcut nimic, n-au relocat utilităţile şi n-au făcut schimbul acela de teren, transferul de teren pe care trebuiau să-l facă conform protocolului semnat acum un an. I-am înţeles că suntem victime cu toţii a unei ordonanţe care nu se aplică pe Timişoara – Capitală Culturală, am înţeles că suntem frumoşi şi liberi, şi tineri şi extraordinari, dar nu vrei să faci ce te angajat? Nu vrei să faci ce te-ai angajat în urmă cu un an pe protocolul ăla, să te ţii, că altfel ne ţin loc cu investiţiile?”, a declarat Grindeanu, conform news.ro.

Ministrul Transporturilor mai acuză public Primăria Timişoara și pentru că nu a eliberat nici autorizaţia de construcţie pentru modernizarea liniei ferate care traversează oraşul. Conform proiectului, la una din trecerile peste calea ferată este prevăzută construirea unui sens giratoriu suspendat, pentru traficul rutier.

„Tronsonul CFR de la Timişoara Est pe PNRR până la Timişoara Nord. Ştiţi că eram optimist la ultima conferinţă de presă. Vă aduceţi aminte? La Prefectură erau întâlniri între cei de la Regionala CFR, cu arhitectul-şef, cu viceprimarul Laţcău, cu primarul şi am fost şi eu o parte şi cu domnul primar.

Săptămâna trecută am fost anunţaţi că nu se poate emite autorizaţia de construire pentru că unul din motive, la pasajul de la Baader sau dânşii de la Primăria Municipiului Timişoara au uitat că în 2021, deci nu vechea administraţie, ca să fim clari, în 2021, au dat o autorizaţie de construire pentru un bloc care e taman acolo unde ar trebui să facem noi sensul gitaroriu. Deci în 2021.

Bun, eu pot să vă spun aşa că cei de la CFR pot să facă simplă această lucrare, nu mai fac niciun pasaj. Şi a terminat discuţia. Aceste pasaje nu sunt pentru cei de la CFR, sunt pentru Timişoara, pentru oraş, aceşti bani nu sunt pentru domnii de la CFR, care poate să treacă cu trenuri şi cu pasaj şi fără pasaj, ci pentru a ajuta oraşul al cărui primar e domnul Fritz. E simplu. Am o soluţie simplă: nu mai facem pasaje şi am terminat discuţia şi se va sta la bariere.

Da-i posibil aşa ceva? Iar o să iasă sigur, după ce declar aici, o să zică după că n-am înţeles eu bine. E autorizaţie de construire în 2021, nu dată de Robu. A fost şi aia una prin 2019, care a uitat şi de aia 2021 e posibil aşa ceva?”, a declarat Grindeanu.

Vezi și: ANALIZĂ 2023. Următoarea perioadă ar trebui să aducă o scădere a prețurilor la apartamente

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult