- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un român a dat lovitura! Cum a obținut peste 10.000 de euro după ce s-a declarat deranjat de mirosul unui gropi de gunoi

09 Apr, 23:05 • Lupu Alexandra
Un bărbat din Târgu Jiu a obținut suma fabuloasă de peste 10.000 de euro. Ce a făcut pentru acest câștig? S-a plâns de mirosul unei gropi de gunoi.
Un român a dat lovitura! Cum a obținut peste 10.000 de euro după ce s-a declarat deranjat de mirosul unui gropi de gunoi

Un bărbat din Târgu Jiu a dat lovitura. Românul s-a ales cu suma uriașă de peste 10.000 de euro în buzunare, după ce s-a arătat deranjat de mirosul unei gropi de gunoi, relatează antena3.ro.

Groapa de gunoi i-a adus peste 10.000 de euro în buzunare unui român

Un localnic din Târgu Jiu s-a plâns în nerepetate rânduri de mirosul unei gropi de gunoi din zona în care locuia. Firma care se ocupa de administrarea acesteia a trebuit să-i ofere românului despăgubiri în valoare de 50.000 de lei.

Societatea Polaris Mediu este cea care administreaza groapa de gunoi din municipiul Târgu Jiu. Firma a fost obligată de Tribunalul Gorj să-i achite cetățeanului din cartierul Slobozia suma uriașă, pentru poluarea la care acesta a fost expus și pe care a trebuit să o suporte mai mulți ani.

Ultimele informații arată că despăgubirile sunt acordate pentru o perioadă de trei ani: 2018 – 2021. Totodată, societatea care administrează groapa de gunoi trebuie să achite și onorariul expertului, în valoare de 15.000 lei.

Citește și: Ce salariu are un gunoier în Germania. N-o să-ți vină să crezi cu cât se plătește acest job

Gheorghe Ularu, românul care a ales să-și facă dreptate, a spus că mai există și alte procese de acest fel pe rolul instanțelor de judecată. Vicepreședintele Asociației Slobozia vrea aer curat a precizat că vor mai urma sute de procese.

„Există un precedent și toți cetățenii care au de suferit de pe urma poluării vor putea să se adreseze instanței de judecată. Vor urma sute de procese”, declară Ularu.

Groapă de gunoi
Groapă de gunoi

Vicepreședintele a depus o plângere penală împotriva conducerii societății care se ocupă de administrarea gropii de gunoi. Sesizarea a fost depusă la Poliție și la Serviciul de Arme și Substanțe Periculoase, tocmai pentru că sănătatea lui și a familiei erau puse în pericol. Ularu a precizat că nu a putut sta cu mâinile în sân în fața acestei situații, tocmai de aceea, s-a văzut nevoit să ia măsuri, având în vedere că nu a văzut implicare din partea operatorului economic și al autorităților.

„Am făcut o plângere penală pe persoană fizică, deoarece consider că îmi sunt aduse prejudicii sănătății mie și familiei mele și nu pot să stau cu mâinile în sân pentru că nu am fi ajuns aici, dacă nu am fi văzut implicarea operatorului economic și a autorităților.

Am solicitat urgentarea soluționării cazului la Judecătoria Târgu Jiu deoarece ancheta trenează și a fost acceptată solicitarea de a se urgenta și s-a dat termen până pe 1.07.2023. Poliția a fost de câteva ori și a făcut câteva determinări cu Agenția de Protecția a Mediului, dar nu mirosea atunci.

Am cerut să facă proba cu funcționarea instalației de tratare a levigatului, deoarece atunci apar probleme”, a spus Gheorghe Ularu.

Vezi și: Protest față de costurile uriașe din Marea Britanie. Cine este artistul care s-a mutat într-o pubelă de gunoi