- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Protest față de costurile uriașe din Marea Britanie. Cine este artistul care s-a mutat într-o pubelă de gunoi

06 Mar, 22:56 • Lupu Alexandra
Revolta nu se încheie în fața costurilor uriașe înregistrate în Marea Britanie! Un artist a decis să se mute într-o pubelă de gunoi, în semn de protest.
Protest față de costurile uriașe din Marea Britanie. Cine este artistul care s-a mutat într-o pubelă de gunoi

Revolta din Marea Britanie nu este nici măcar aproape de final. Oamenii nu sunt mulțumiți de costurile uriașe, tocmai de aceea, au ales să vocalizeze acest lucru pe cât de mult posibil. Un artist a decis să se mute într-o pubelă de gunoi, tocmai pentru a transmite un mesaj reprezentanților, anunță ziare.com.

În semn de protest, un artist din Marea Britanie s-a mutat într-o pubelă de gunoi

Prețurile uriașe pentru închirierea unei camere în capitala Marii Britanii a stârnit foarte multe reacții publice. În semn de revoltă, un artist și-a construit o casă dintr-o pubelă de gunoi, încercând să transmită un mesaj suficient de clar autorităților. Harrison Marshall a declarat că va locui acolo timp de un an, având în vedere costurile extravagante pe care le-ar include o simplă închiriere a unei camere în capitala britanică.

Citește și: Criza alimentară se adâncește în Marea Britanie! Magazinele raționalizează fructele și legumele

În vârstă de 28 ani, Marshall este mutat încă de acum o lună în cadrul tomberonului din Bermondsey, în sudul Londrei. Artistul explică că aceasta este singura modalitate prin care își poate permite să locuiască aproape de locul de muncă, în zona centrală. El a menționat că, după o lungă perioadă petrecută în străinătate, acesta a ajuns să se zbată să-și găsească un domiciliu, având în vedere creșterile masive ale prețurilor.

Protestul artistului din Marea Britanie: s-a mutat într-o pubelă de gunoi
Protestul artistului din Marea Britanie: s-a mutat într-o pubelă de gunoi

„La fel ca în cazul a mii de oameni din oraș și din țară, prețurile o luaseră razna. Chiriile erau nebunești”, spune Marshall.

„Și chiar dacă găseam un loc care se afla în zona mea de preț, atunci erau alte 100 de persoane sau cam așa ceva care căutau acea cameră”, completează artistul.

Marshall a cheltuit 4.000 lire sterline pentru a construi o capotă din lemn, care are un acoperiș curbat, fixată ulterior pe o benă. „Skip House” este inscripționat pe tomberonul care a devenit casa artistului, unde există o mică bucătărie și un spațiu pentru pat la mezanin. Marshall susține că această cutie de gunoi i-a oferit posibilitatea de a-și face propria lui casă, costurile fiind reduse.

Vezi și: Criză în Marea Britanie! Pensionarea anticipată este o adevărată provocare pentru piața muncii