- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un român a găsit soluția pentru a scăpa de facturile mari la energie! „Economisesc o căruță de lemne, parcă se merită”

28 Jan, 19:13 • Bumbeneci Diana
Un bărbat din România dă lecții tuturor celor care locuiesc la țară și se plâng că nu au cu ce se încălzi la sobă. Acesta a găsit o soluție bună pentru a reduce facturile.
Un român a găsit soluția pentru a scăpa de facturile mari la energie! „Economisesc o căruță de lemne, parcă se merită”

Cum gazele și energia electrică au devenit din ce în ce mai scumpe, iar zeci de milioane de oameni au foarte mult de suferit din cauza frigului, pentru că nu își mai permit să își plătească facturile. Ei bine, un român a găsit o soluție oarecum destul de simplă pentru a se încălzi practic gratis și îi învață și pe ceilalți să facă asta, anunță știripesurse.

Un român a găsit soluția pentru a scăpa de facturile mari la energie

În toate statele, energia a ajuns cu adevărat un lux, însă un român este de părere că a găsit cea mai bună soluție pentru a se încălzi fără să fie nevoit să plătească mult la facturile lunare. Cum prețul gazelor naturale și energia electrică au ajuns în 2022 la cote fără precedent, el se încălzește folosind ca și combustibil coceni de porumb pe care îi ia de pe câmp. Bărbatul le-a povestit românilor cum fuge de facturi și ce soluție a găsit pentru a se încălzi gratis, iar postarea sa a fost publicată pe Facebook Mutat la țară -Viața fără ceas.

Dragi prieteni mutați la țară! Am mai scris cândva că predau cursuri despre lene. Totuși, în lenea mea și cu kilogramele în plus, împreună cu nevasta, am adunat de pe câmp în câteva ore cinci butoaie de coceni.

Anul acesta intenționez să dedic o săptămână pentru adunat coceni. Sunt câmpurile pline, deoarece de câțiva ani marea majoritate a tarlalelor cu porumb se recoltează cu combinele, sub formă de boabe, cocenii rămânând pe câmp „dâră”, foarte ușor de adunat. Ard repede, dar dau o căldură mare. Probabil veți spune că e rușinos să stau pe câmp să adun coceni, dar dacă economisesc o căruță de lemne, parcă se merită”, a scris el.

Citește și: Cât mai costă o nuntă în 2023. Pe ce ai de dat cei mai mulți bani

Bărbatul a mai povestit și că milioane de tone de coceni de porumb rămân pe câmpuri și nimeni nu le folosește. Așadar, românii ar putea obține cocenii gratis.

La nivelul României rămân pe câmpuri peste trei milioane de tone de coceni. Așa că sigur dacă luați de bun exemplul meu și harnici cum vă știu, o să-mi rămână și mie ceva coceni”, a mai scris bărbatul.

Mesajul publicat de acesta a devenit rapid viral pe grup, iar numeroși alți membri au reacționat la ceea ce a vrut să transmită. Așa a strâns peste 2.600 de aprecieri și 620 de comentarii. Printre cei care ai reacționat au existat și oameni care susțin că a lua cocenii de porumb de pe câmp reprezintă o infracțiune, astfel că s-a pornit o adevărată dezbatere.

Nu vreau să mă laud, dar în 21 de ani am cumpărat lemne doar de trei ori. Atenție! N-am furat lemne”, a scris același bărbat într-un comentariu, adăugând apoi „Lumea găsește normal să culegi coceni.”

Ai mai putea citi: Bani pentru panouri fotovoltaice și în 2023. Bugetul este de 4 ori mai mare față de anul trecut

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult