- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un spital din România oferă un meniu special de Paște. Pacienții vor primi cozonac, sarmale, friptură și ouă roșii

13 Apr, 11:14 • Lupu Alexandra
Pacienții unui spital din România vor beneficia de un meniu special de Paște. Iată care sunt bunurile tradiționale pe care le vor primi.
Un spital din România oferă un meniu special de Paște. Pacienții vor primi cozonac, sarmale, friptură și ouă roșii

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia a anunțat că le oferă pacienților internați un meniu special de Paște. Așa cum relatează ziare.com, reprezentanții unității sanitare au confirmat că inițiativa are rolul de a le oferi suport oamenilor care, în perioada sărbătorilor, au nevoie de tratament și îngrijire medicală.

Pacienții din spital primesc meniu special de Paște

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia a confirmat că pacienții vor primi un meniu special de Paște. Reprezentanții unității sanitare au afirmat în mai multe rânduri că, deși oricine își dorește să sărbătorească Sfintele Sărbători Pascale acasă, alături de familie, starea de sănătate nu permite mereu acest lucru.

Tocmai de aceea, reprezentanții spitalului s-au gândit să le fie alături pacienților care au nevoie de îngrijire medicală și de tratamente în această perioadă. Oamenii care sunt internați la unitatea menționată vor primi preparate de post în unele zile din Săptămâna Patimilor, dar totodată, mâncare tradițională de Paște. Ouăle roșii, sarmalele, cozonacii, prăjiturile și friptura de vită cu cartofi aurii sunt principalele preparate care vor fi incluse în meniul special de Paște.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Escrocherie de 755.000 de lei la Spitalul Oltenița. Managerul a folosit banii publici și și-a acordat pe cont propriu sporuri ilegale

„Un altfel de Meniu pentru pacienții internați de Paști la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia: Ouă roșii, sărmăluțe sau friptură de vită cu cartofi aurii, cozonaci și prăjituri!

Toată lumea își dorește să petreacă Sfintele Sărbători Pascale, acasă, în familie. Există, însă, situații în care starea de sănătate impune internarea în spital, chiar și în zile de sărbătoare.

Din dorința de a fi alături de pacienții care în această perioadă necesită tratament de specialitate și internare am pregătit un meniu specific: preparate de post în unele zile din Săptămâna Patimilor și mâncăruri tradiționale în ziua de Paști”, transmit reprezentanții.

Meniu de Paște în spital
Meniu de Paște în spital

Așadar, la micul dejun de duminică, pacienții vor primi șuncă de porc, cașcaval, brânză de vacă, franzelă, ceai și cafea, alături de ouăle roșii, un important simbol al Învierii Domnului. La prânz, meniul este alcătuit din supă cu fidea, friptură de vită sau sarmale de porc sau pui și cartofi aurii. Totodată, oamenii internați vor primi și o prăjitură, alături de unt, gem, brânză topită, cozonaci și iaurt.

Pacienții care sunt nevoiți să țină un anumit regim alimentar sau care au o stare de sănătate care nu le permite să deguste astfel de preparate vor primi un meniu diferențiat, în funcție de nevoile personale. Reprezentanții au afirmat că meniurile respectă regimul caloric și conținutul de proteine, dar și normele dietetice și echilibrul alimentar.

„Meniurile la SJU Alba Iulia respectă regimul caloric și conținutul de proteine, lipide și glucide, dar și normele în domeniul dieteticii și echilibrul alimentar.

Pe site-ul spitalului, la secțiunea Informații utile, categoria Meniu săptămânal, dar și la avizierul fiecărei secții, se afișează din timp meniul întreg pentru fiecare săptămână viitoare”, declară reprezentanții unității sanitare.

Citește și despre următorul subiect: Mita, practicată și în spitale! O șefă de spital din Ploiești lua șpagă pe angajări. Unde ținea femeia ascunși banii?