- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Mita, practicată și în spitale! O șefă de spital din Ploiești lua șpagă pe angajări. Unde ținea femeia ascunși banii?

26 Mar, 13:50 • Constantin Cristina
O șefă de spital din Ploiești lua mită de la oameni pentru a face angajări. Cine era dispus să plătească între 500 și 800 de euro avea postul asigurat în spital. Femeia a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare.
Mita, practicată și în spitale! O șefă de spital din Ploiești lua șpagă pe angajări. Unde ținea femeia ascunși banii?

O șefă de spital din Ploiești practica luarea de mită de la potențiali angajați. Pentru a fi „admis” pentru postul de infirmier sau ca asistent, fiecare candidat trebuia sa ofere suma de 500 sau 800 de euro, dacă nu, trebuia să-și ia adio de la post, a spus antena 3 CNN.

Citește și: Șpagă cerută de un polițist pentru a „livra” două permise auto. Ce sumă a cerut agentul de poliție

Fosta șefă de la Resurse Umane din cadrul Spitalului Județean Ploiești a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită. Aceasta a ajuns să se confrunte cu autoritățile la finalul pandemiie de COVID-19, când procurorii din Prahova aveau în vizor un grup de îngrijitoare, asistente, instalatori și bracardieri care se ocupau cu racolarea persoanelor dispuse să fenteze vaccinul, care plăteau pentru vaccinul „la chiuvetă”.

o șefă de spital din Ploiești lua mită pe angajări
o șefă de spital din Ploiești lua mită pe angajări

Unde ținea banii ascunși fosta șefă

Florica Preda a fost descoperită că ascunde banii luați spagă pentru angajări. Banii au fost găsiți de procurori după percheziții, în dormitorul ei, în lenjeria de pat, prin sertare și cărți.

În casa femeii, anchetatorii au găsit 150.900 lei, 41.430 euro, 1.350 dolari și 80 lire. Ulterior, a fost întrebată de unde are atâția bani, iar ea a spus că îi are moștenire, o vânzare de teren din 2007, pensia mamei, banii rămași de la șot și economii, însă nu a fost crezută preț de nicio clipă, a precizat ziare.com.

Magistrații Tribunalului Dâmbovița au condamnat-o la trei ani de închisoare cu suspendare. De asemenea, judecătorii au dispus ca Florica Preda să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile la Biblioteca Judeţeană Nicolae Iorga Ploieşti ori la Hipodromul Ploieşti. Decizia nu este definitivă.

Alte articole: Doctorii din România primesc cea mai mare șpagă la nivel european. Peste 18% dintre pacienți aleg să acorde atenții financiare medicilor