- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un tânăr din București a înșelat mai multe magazine prin cumpărăturile online. Direcția Generală de Poliție a emis un mandat de percheziție domicilară pe numele acestuia

02 Mar, 15:53 • Lupu Alexandra
Un tânăr din București a descoperit cum se poate îmbogăți, totul în timp ce face cumpărături online din diferite magazine. Poliția a emis un mandat pe numele acestuia, pentru percheziție domicilară.
Un tânăr din București a înșelat mai multe magazine prin cumpărăturile online. Direcția Generală de Poliție a emis un mandat de percheziție domicilară pe numele acestuia

Un tânăr din București a comandat online mai multe telefoane și haine, iar în momentul în care le-a dat retur, acesta a trimis cutiile goale. Bărbatul de 21 ani a fost reținut de agenții secției 26 de poliție, care de altfel, au pus în executare un mandat de percheziție al domiciliului acestuia. Pe numele tânărului a fost deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, susține ziare.com.

Un tânăr din București este acuzat de înșelăciune

Bărbatul în vârstă de 21 ani comanda haine și telefoane prin intermediul unei platforme online de magazine, iar mai departe, trimitea cutiile goale la retur, fără produsele pe care le-a achiziționat. Tânărul a desfășurat infracțiunea în perioada 28 octombrie și 9 noiembrie 2022, folosindu-se de conturi false și de nume fictive.

Citește și: Adio drumuri la poliție! Începând de azi, cazierul poate fi obținut online. Iată cum

Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au emis un mandat de percheziție domicilară pe numele tânărului de 21 ani. În urma verificărilor, au fost găsite și reținute mai multe bunuri. Bărbatul a fost dus la audieri și urmează să fie prezentat magistraților pentru a se stabili pedeapsa.

Secția 26 de Poliție este responsabilă de anchetă, alături de Parchetul de lângă Judecătoria Sectorului 4. Tănârul este acuzat de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune într-o formă continuă, referindu-ne la 7 acte materiale. Cercetările arată că bărbatul trimitea alte produse față de cele comandate în cutiile de retur, către magazinele online din cadrul cărora a achiziționat bunurile, mai exact, mai multe articole vestimentare și telefoane. Acest lucru nu s-a întâmplat de fiecare dată, căci în unele momente, tânărul trimitea cutiile goale către companiile pe care le înșela.

Tânăr din București, acuzat de înșelăciune
Tânăr din București, acuzat de înșelăciune

Bărbatul a selectat opțiunea de a returna în regim de urgență valoarea totală a produselor comandate. Prejudiciul cauzat a fost estimat la 25.000 lei. Informațiile publice arată că dosarul penal este în plină desfășurare, în cadrul căruia se implică inclusiv Inspectoratul General al Poliției Române, Direcția Operațiuni Speciale.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Românii preferă tot mai mult cumpărăturile online. Țara noastră, în topul statelor UE cu cea mai mare creştere