- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Unde asfaltezi și unde crapă! Gropi catastrofale pe drumul județean dintre Iași și Suceava. Investiția de 100 de milioane de euro s-a dus pe Apa Sâmbetei

15 May, 23:25 • Constantin Cristina
Cratere de un metru pe drumul județean dintre Iași și Suceava, după ce o investiție de 100 milioane de euro s-a dus pe Apa Sâmbetei. Ce explicații au dat responsabilii?
Unde asfaltezi și unde crapă! Gropi catastrofale pe drumul județean dintre Iași și Suceava. Investiția de 100 de milioane de euro s-a dus pe Apa Sâmbetei

Tot mai multe investiții în infrastructura țării se duc de parcă nu ar fi existat niciodată. Șoselele proaspăt asfaltate cu recepția făcută devin pagube totale, a transmis observatornews.ro.

Citește și: Autostrada Sebeș-Turda se dezintegrează! Când se va redeschide tronsonul „rupt și fisurat”. „Nu este normal ca un constructor să livreze o lucrare cu asemenea probleme”

Unde asfaltezi și unde crapă! Gropi catastrofale pe drumul județean dintre Iași și Suceava

Craterele monstruoase sunt întinse pe o suprafață de zeci de metri pe drumul județean ce leagă Iași de Suceava, unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură din zona Moldovei care străbate 22 de localități.

„Drumul, efectiv, s-a rupt în două. Chiar de la ax s-au format cratere, iar unele dintre ele, sunt cu mult mai mari. Aici, spre exemplu are adâncimea chiar şi de un metru şi lăţimea în anumite zone chiar şi de jumătate de metru.”, a spus reporterul sursei citate.

Lucrările drumului au început încă din 2019, după ce a fost investită o sumă de 100 de milioane de euro, ulterior efectuându-se recepția în martie, realizată de către autorități.

Două săptămâni mai târziu, primele fisuri și-au făcut apariția, iar odată cu venirea ploilor și ninsorilor abundente, au înrăutățit situația infrastructurii.

cratere Iași
cratere Iași

Pentru a repara dezastru, este nevoie de o sumă destul de mare, mai exact, de 160 de mii de euro pentru reparații. Mai mult, responsabilii au știut de la început că zona e problematică.

„Proiectul tehnic nu a prevăzut o consolidare a malului. Acolo e un praf nisipos, argilos, care în perioade de umiditate are această mişcare necontrolată.”, a declarat Marius Dangă, vicepreşedintele CJ Iaşi.

Această situație nu este întâlnită pentru prima dată când asfaltul de pe același drum se fărâmă. Astă-vară tronsonul de drum care traversa șapte comune la rând era plin de gropi uriașe.

Eşecurile din infrastructură se văd pe mai multe drumuri din ţară. Autostrada Sebeş – Turda, a început să o ia la vale la nici doi ani după inaugurare. Problemele se ţin lanţ şi acum. La începutul lunii, în apropiere de Alba Iulia, traficul a fost restricționat pe o bandă pentru că pământul s-a surpat în două locuri.

Alte articole: Stadiul lucrărilor la autostrada A0. Două loturi din cea mai nouă șosea de mare viteză ar putea fi puse în circulație chiar din acest an