- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ungaria întrece România la prețurile alimentare. Ungurii trec granița pentru cumpărături după explozia costurilor

18 Jul, 10:55 • Constantin Cristina
Românii nu mai au motiv să se plângă! Ungurii vin cu mașina la noi pentru cumpărături, deoarece prețurile au explodat în țara lor.
Ungaria întrece România la prețurile alimentare. Ungurii trec granița pentru cumpărături după explozia costurilor

Cât de scumpă este mâncarea în Ungaria! Prețurile la alimentele de bază au explodat în ultima perioadă și au întrecut chiar și România, a informat Transtelex.ro.

Cetățenii unguri preferă să bată drumul cu mașina în România pentru a face cumpărăturile, deoarece consideră că prețurile din România sunt mult mai mici comparativ cu prețurilor lor.

Citește și: Noi ordine de la 1 august! Ungaria renunță la plafoanele impuse prețurile alimentelor de bază

Ungaria întrece România la prețurile alimentare. Ungurii trec granița pentru cumpărături după explozia costurilor

Paznicii din magazine sunt cei care au observat că în parcările centrelor comerciale din orașele din apropierea graniței se întâmplă să fie mai multe mașini cu numere maghiare decât românești.

Turismul de cumpărături dincolo de graniță are loc în ciuda faptului că prețurile la alimente au crescut semnificativ în România în ultimele luni. O pagină de Facebook a fost deja lansată pentru a ajuta clienții care se mută în Carei.

De asemenea, unul dintre vânzătorii de la Lidl din Satu Mare a spus că a întâlnit foarte mulți unguri care vin să facă cumpărături. Aceștia par fericiți pentru că în Ungaria prețurile sunt mult mai mari, iar salariile sunt insuficiente.

„Sunt fericit, e loc în rezervor, îl umplu, pentru că un litru de benzină costă aici 405 de forinți, pe când în Ungaria sunt 475 de forinți”, a spus un cetățean maghiar venit în România pentru a face cumpărături.

Ungaria, prețuri explozive
Ungaria, prețuri explozive

Tot el a mărturisit că a străbătut regiunea cu camionul de ani de zile și este de părere că România este mult mai bogată decât Ungaria. În ultima perioadă, prețurile în Slovacia și chiar în Ucraina sunt mai mici decât în ​​Ungaria, iar acest lucru este valabil nu numai pentru alimente, ci și pentru îmbrăcăminte, încălțăminte și multe alte lucruri. Acesta a fost întrebat care crede că este motivul acestui lucru, iar soția acestuia a răspuns că motivul este războiul.

De exemplu, la un magazin Lidl din Carei, erau trei mașini cu numere maghiare, în ziua de duminică. Gardianul a spus că cetățenii din Ungaria vin și fac cumpărături doar în scop de urgență și caută produse reduse sau iau doar produse de maximă necesitate, cum ar fi uleiul, făina.

Un cuplu a reușit să-și facă cumpărăturile lunare mult mai ieftin, sărind peste graniță dintr-un sat din apropiere din Ungaria.

„Am venit din Nyírbogát, este a doua oară când facem cumpărături în România și merită. Am fost pentru prima dată acum trei săptămâni, cei doi copii au venit cu noi, apoi am plecat la Kaufland. Acum, însă, i-am lăsat pe copii acasă ca să ne uităm în jur și să facem calcule în pace. Am fost la Unicarm, acum mergem la Lidl și chiar la Penny”, spune bărbatul.

„Mâncarea pe care tocmai am cumpărat-o va fi suficientă pentru aproximativ o lună, poate nu chiar o lună, dar tot am economisit mult”, a calculat el.

Acesta a arătat că porbagajul era umplut doar cu alimente de bază: făină, ulei, zahăr și produse lactate.

In urmă cu o lună, a fost lansată o pagină de Facebook, care încearcă să ghideze oamenii interesați să facă cumpărături în România. Administratorii țin evidența celor mai recente oferte din România și informează despre prețurile de bază. Site-ul oferă informații și despre hrana pentru animale de companie, unelte, chilipiruri, precum și despre gelaterii și pizzerii.

Alte articole: Economia românească devine tot mai puternică! România ia avans și depășește Ungaria în clasament