- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Urmează cele mai scumpe sărbători din ultimii 30 de ani. Adrian Negrescu: „E greu să identifici ceva ce nu se va scumpi”

05 Nov, 14:19 • Bumbeneci Diana
Economistul Adrian Negrescu susține că urmează o nouă lovitură pentru românii cu venituri mici. Alimentele tradiționale pentru sărbători vor fi exagerat de scumpe.
Urmează cele mai scumpe sărbători din ultimii 30 de ani. Adrian Negrescu: „E greu să identifici ceva ce nu se va scumpi”

Cele mai scumpe sărbători din ultimele 3 decenii. România se va confrunta în această iarnă cu cele mai mari scumpiri din anii ’90 și până în prezent, susține economistul Adrian Negrescu.

„E greu să identifici ceva ce nu se va scumpi”

Potrivit specialiștilor, produsele tradiționale vor deveni un lux de aceste sărbători.

E greu să identifici ceva ce nu se va scumpi în 2023, de sărbători, spune analistul financiar Adrian Negrescu.

Sunt cele mai scumpe sărbători din ultimii 30 de ani
Producătorii au anunțat deja o scumpire de până la 15%, în preajma sărbătorilor, la carnea de porc.

Se va scumpi şi făină, uleiul, zahărul dar şi multe specialităţi pentru masa de Crăciun”, susține economistul.

Alimente
Alimente

Adrian Negrescu vorbește și despre limitarea plăților cash

„Viața noastră, într-un fel sau altul, va fi una sub imperiul comisioanelor bancare. În anii următori, vom plăti comision pentru tot ce cumpărăm, pentru toate tranzacțiile cu cardul, Guvernul erijându-se în agentul de vânzări al băncilor”, mai susține Adrian Negrescu.

După părerea specialistului, ”prin limitarea plăților cash, care probabil va deveni și mai drastică în anii următori, România își dorește să devină o afacere prosperă pentru bancheri.

„Să obligi oamenii să își deschidă cont la bancă și să folosească cardul este o măsură cel puțin pripită, având în vedere infrastructura bancară deficitară.

Nici faptul că mai mult de jumătate din populație nu are cunoștințe elementare despre cum să își administreze contul și cardul nu ajută”, spune analistul Adrian Negrescu.

Vezi și: Cum vor profita bancherii de limitarea plăților cash. Adrian Negrescu: „Viața noastră, într-un fel sau altul, va fi una sub imperiul comisioanelor bancare”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult