- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Urmează greva generală a angajaților Metrorex! Aceștia își vor striga din nou nemulțumirile

22 Nov, 11:30 • Fundeanu Madalina
Angajaţii Metrorex se pregătesc de grevă generală. Aceştia sunt nemulţumiţi de faptul că Guvernul nu le-a ascultat doleanţele.
Urmează greva generală a angajaților Metrorex! Aceștia își vor striga din nou nemulțumirile

Angajaţii Metrorex se pregătesc de grevă generală. Astăzi, vor picheta sediul Guvernului. Oamenii sunt nemulţumiţi pentru că au rămas fără tichete de masă până la sfârşitul anului, conform celor anunțate de Antena 3 CNN.

Grevă generală la Metrorex!

Angajaţii Metrorex se pregătesc să intre în grevă generală. Aceştia sunt nemulţumiţi de faptul că Guvernul nu le-a ascultat doleanţele. Până în acest moment, aceştia au aflat că îşi vor pierde bonurile de masă. De asemenea, nu se vor mai acorda prime, nu se vor plăti orele de noapte sau sporul pentru lucrul în condiții speciale.

Aceștia s-au străduit, prin mai multe forme de protest, să îi determine pe guvernanţi să aplice o excepţie pentru această companie, asta în contextul în care Guvernul a cerut companiilor feroviare de stat care au deja pierderi să reducă cheltuielile. Acest lucru însă nu s-a întâmplat, iar Guvernul a decis să meargă mai departe cu forma actuală a legii.

Te-ar putea interesa și: Stația de metrou „Tudor Arghezi” s-a deschis, oficial, astăzi! Daniel Băluță: „A apărut un număr impresionant de investitori.”

Grevă Metrorex
Grevă Metrorex

Așadar, joi, în jurul orei 14:30, angajaţii Metrorex sunt pregătiţi să picheteze din nou Guvernul pentru a-şi striga supărările. În cazul în care nici de această dată Guvernul nu va auzi strigărul celor care lucrează în transportul public din subteran din Bucureşti, aceştia susţin că ultimul pas este să se ajungă la greva generală.

„E o scădere de 600 de lei la salariu la prețurile care sunt acum”, spune un angajat Metrorex.

„Ne aduce un venit în plus la salariu. Ne poate ajuta prin achiziția alimentelor și ceea ce ne trebuie în familie”, a mai spus un altul.

Aceste schimbări aduse condițiilor de muncă și remunerării angajaților au stârnit îngrijorări, alimentând nemulțumirea și dorința de acțiune colectivă împotriva măsurilor dure îndreptate către personal.

În situația în care se află Metrorex se regăsesc și angajații CFR, despre care, directorul general, Daniel Apostolache, susține că vor pleca către mediul privat, care ar putea fi mult mai ofertant. Altfel spus, în lipsa subvențiilor de la bugetul de stat, directorul general al CFR Marfă, Daniel Apostolache, atrage atenția asupra pericolului reducerilor salariale, care ar putea determina atât o lipsă acută de personal, cât și afectarea contractelor de transport.

Citește mai mult aici: Protest la Metrorex. Angajații amenință cu greva generală, după anunțul despre eliminarea primelor și a bonurilor de masă