- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ursula von der Leyen cere integrarea României și Bulgariei în spațiul Schengen „fără nicio altă amânare”

13 Sep, 17:18 • Constantin Cristina
Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, solicită ca România și Bulgaria să fie integrate cât mai repede posibil în spațiul Schengen. Iată declarațiile oficialului privind Starea Uniunii Europene.
Ursula von der Leyen cere integrarea României și Bulgariei în spațiul Schengen „fără nicio altă amânare”

Ursula von der Leyen cere integrarea României și Bulgariei în spațiul Schengen fără amânare, a afirmat în cadrul discursului privind Starea Uniunii Europene pe care îl susține astăzi la Strasbourg, potrivit G4Media.ro.

Citește și: Din cauza neaderării la Schengen, România cere despăgubiri pentru pierderile transportatorilor. „Impactul pe neintrarea noastră în Schengen este la 2% din PIB”

Ursula von der Leyen cere integrarea României și Bulgariei în spațiul Schengen „fără nicio altă amânare”

„Au dovedit-o: Bulgaria și România fac parte din spațiul nostru Schengen. Așadar, haideți să le aducem, în sfârșit, în UE – fără nicio altă amânare”, a afirmat Șefa Comisiei Europene.

Potrivit acesteia, „agențiile europene și-au aprofundat cooperarea cu statele membre” în ceea ce privește migrația.

„Permiteți-mi să le mulțumesc în special Bulgariei și României pentru că au deschis calea – prezentând cele mai bune practici atât în ceea ce privește azilul, cât și returnările”, a mai adăugat Ursula von der Leyen.

Ursula von der Leyen
Ursula von der Leyen

Din cauza neaderării la Schengen, România cere despăgubiri pentru pierderile transportatorilor

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a făcut noi declarații de presă, prin intermediul cărora anunță că România are în plan să ceară despăgubiri pentru pierderile transportatorilor din cauză că nu a intrat în Schengen, fiindcă Austria s-a opus aderării, și a menționat că impactul financiar pentru acest lucru este de 2% din PIB.

Am avut o discuție zilele trecute cu comisarul european Adina Vălean și am spus că noi am băgat foarte mulți bani, de exemplu, în întreținerea drumurilor naționale din zona respectivă. Dacă mergeți acum pe DN2 spre Suceava, Siret, pe lângă Bacău, Focșani, o să vedeți că e TIR lângă TIR, de Ucraina, ceea a dus totuși la o degradare a acestei rețele și am cerut bani. Per total, am trimis aceste cereri, nu doar pe rutier, ci și pe CFR, pe naval – două miliarde de euro”, a declarat Sorin Grindeanu.

Alte articole: Marcel Ciolacu a făcut anunțul! Președintele Consiliului European susține aderarea României la spațiul Schengen. „Am căzut de acord”