- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ursula von der Leyen, mesaj special pentru România, în contextul sprijinului oferit Republicii Moldova

26 Oct, 18:54 • Bumbeneci Diana
Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen i-a transmis astăzi premierului Nicolae Ciucă toate aprecierile pentru faptul că România a decis să sprijine Republica Moldova în contextul crizei energetice.
Ursula von der Leyen, mesaj special pentru România, în contextul sprijinului oferit Republicii Moldova

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, i-a mulțumit miercuri premierului Nicolae Ciucă pentru solidaritatea României cu Republica Moldova în criza energetică. Oficialii au susținut mai multe declarații comune în cadrul întrunirii de azi.

Ursula von der Leyen, mesaj special pentru România

„Am discutat despre eforturile României de integrare în Spațiul Schengen, pe care Comisia Europeană le susține integral. Am mulțumit României pentru solidaritatea ei cu Republica Moldova în criza energetică. Aceasta este calea europeană”, a scris Ursula von der Leyen, pe Twitter.

Te-ar mai putea interesa: România, la un pas de Schengen. Premierul Nicolae Ciucă face noi declarații, după întrunirea cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen

Ursula von der Leyen
Ursula von der Leyen, mesaj special pentru România

Prim-ministrul Ciucă a avut, în a treia zi a săptămânii, la Bruxelles, o întrevedere cu președintele Comisiei Europene cu care a discutat despre aderarea României la Spațiul Schengen, stadiul îndeplinirii recomandărilor din cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) și al implementării Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

În acest context, au fost abordate temele legate de răspunsul Uniunii Europene la războiul Rusiei în Ucraina, precum și de Republica Moldova.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă se află miercuri și joi într-o vizită de lucru la Bruxelles. Liderul Guvernului din țara noastră a plănuit o serie de întrevederi cu omologul său belgian Alexander De Croo, președinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, precum și cu secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Ai mai putea citi: Zboruri interne și externe, suspendate de Ryanair

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult