- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Va da PNL candidat la alegerile prezidențiale? Nicolae Ciucă anunță care sunt provocările pe final de 2023

13 Oct, 23:30 • Stefan Simion
Nicolae Ciucă oferă noi detalii despre nominalizarea candidatului PNL la prezidențiale. Oficialul susține că momentan se pune accentul pe probleme mult mai grave.
Va da PNL candidat la alegerile prezidențiale? Nicolae Ciucă anunță care sunt provocările pe final de 2023

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a făcut noi declarații despre alegerile mult așteptate de către români. Prezent la Iași, în cadrul unei conferințe de presă, fostul premier a transmis că este mult prea devreme ca PNL să decidă asupra candidatului partidului la alegerile prezidențiale, explicând că întreaga atenția se îndreaptă deocamdată către guvernare, dar și către provocările care apar în plan extern.

Nicolae Ciucă ar putea fi candidatul PNL la prezidențiale

„Deocamdată, PNL este cât se poate de angajat la guvernare. Avem nevoie să ne concentrăm atenția pe actualele provocări pe care le avem și vedem cu toții care este contextul de securitate. Dacă stăm acum să ne gândim și să vorbim de ce vom face peste aproape un an, este mult prea devreme”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Liderul Partidului Național Liberal a participat, vineri seară, la Iași, la o întâlnire cu primarii PNL din județul Iași, dar și cu conducerea filialei ieșene a PNL.

Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă

La scurt timp, fostul premier al țării a mers spre Catedrala Mitropolitană din Iași, unde a avut loc o întâlnire cu ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Nicolae Ciucă nu s-a închinat la moaștele depuse într-un baldachin în curtea catedralei ieșene, pentru „a nu sări peste rând” și a nu provoca nemulțumiri în rândul românilor. De altfel, Ciucă nu va participa nici la Sfânta Liturghie programată sâmbătă dimineață, în fața Catedralei Mitropolitane ieșene.

Următoarele alegeri prezidențiale se vor desfășura în 2024, acestea fiind primele alegeri care vor avea loc în același an cu cele parlamentare și locale după 2004, iar tot în 2024 se vor ține alegerile europarlamentare, fiind prima dată când toate cele patru alegeri se desfășoară în același an. Surse din interiorul partidelor susțin că anul viitor va aduce o coaliție PNL-PSD la alegeri care să rescrie istoria de pe scena politică, așa cum s-a întâmplat și în momentul rotativei miniștrilor Ciucă-Ciolacu.

Printre principalii pioni ai scenei politice care ar putea candida, conform primelor opinii din spațiul public, sunt: Nicolae Ciucă, Sorin Grindeanu, Marcel Ciolacu, Dan Barna, Victor Ponta, Ilie Bolojan, Alexandru Rafila, Laura Codruța Kovesi, George Simion, Cătălin Drulă, Emil Boc, Gabriela Firea, Dan Motreanu, Dacian Cioloș, Mircea Diaconu, Ludovic Orban, Diana Șoșoacă, Gheorghe Hagi sau Liviu Dragnea.

Vezi și: Mircea Geoană NU mai poate candida la alegerile prezidențiale din România. Vestea de ultimă oră pe care a primit-o acesta de la Alianța Nord-Atlantică. Cu cine ar putea ieși PSD la rampă în lipsa secretarului adjunct NATO

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult