- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Va fi Marcel Ciolacu noul președinte al României? Acesta a dat noi declarații despre candidatura sa la alegerile prezidențiale de anul viitor

31 Oct, 23:18 • Fundeanu Madalina
Premierul Marcel Ciolacu a vorbit, marți seară, despre candidatura sa la alegerile prezidențiale de anul viitor. Acesta a spus că a fi președinte nu face parte din prioritățile sale în acest moment.
Va fi Marcel Ciolacu noul președinte al României? Acesta a dat noi declarații despre candidatura sa la alegerile prezidențiale de anul viitor

Alegerile prezidențiale se apropie, însă Marcel Ciolacu, unul dintre cele mai vehiculate nume pentru candidatură, a declarat în repetate rânduri că „nu a luat în calcul această opțiune”. Acesta a abordat subiectul din nou, marți seară, în cadrul emisiunii difuzate de RomâniaTv.

Marcel Ciolacu, noul președinte al României?

Premierul a declarat marți seară, penru România TV, că acest lucru nu face parte din prioritățile sale la momentul actual și nu a fost discutat nici măcar în partid.

„Nu face parte din prioritățile mele și nu o spun cu nicio falsitate. În acest moment, am deficitul, am avut legea pensiilor, îmi fac meseria.

Cred că provocările sunt suficiente acum. Cel mai important acum este stabilitatea politică. Sunt tot felul de scenarii politice, pe care nimeni nu le exclude. Liste comune, liste separate. PSD se pregătește pentru orice variantă”, a spus premierul..”

„N-am luat în calcul acest lucru până acum, indiferent cât de mult se discută pe acest subiect, nu l-am luat în calcul, nu am vorbit în partid, nu am vorbit cu colegii mei” a declarat premierul Marcel Ciolacu, lider al PSD.

marcel ciolacu
marcel ciolacu

Citește și: Ciolacu: Oameni buni, nu desfiinţează nimeni cash-ul. Nu obligă nimeni să ai card / Nu vedeţi ce minciună grosolană? / Cum vreţi să combat eu evaziunea?

„Este posibil ca doamna Firea (să candideze la Primăria Capitalei -n.r.). În acest moment nu există altă decizie în interiorul partidului ca să fie un alt candidat. Se fac sondaje, se fac măsurători. Să fim corecţi: Gabriela Firea nu a avut nicio treabă cu azilele groazei. Deci, nu a avut nicio legătură cu azilele groazei”, a mai adăugat Marcel Ciolacu, întrebat dacă Gabriela Firea candidează la Primăria Capitalei.

Ce declara premierul României despre alianțele pentru alegeri, cu o lună în urmă

În urmă cu o lună, premierul a spus despre posibilitatea realizării unor alianțe electorale la nivelul unor județe, precum Timiș și Brașov,că a respins varianta unei colaborări politice precum Uniunea Social Liberală, creată în anul 2011 de Victor Ponta (PSD) și Crin Antonescu (PNL), potrivit euronews.ro.

„Eu nu-mi doresc USL 2. USL-ul, haideţi să vorbim politic, USL-ul s-a creat fiindcă exista un duşman, acel duşman se numea Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică, eu am adversari în politică, şi colegii mei la fel. Exclud un USL, asta încerc să vă explic. (…) De obicei, şi apropiaţii mei cunosc, inclusiv adversarii politici, când promit ceva şi am stabilit ceva, aşa rămâne.

La fel ca la Timiş şi Timişoara, dacă cele două mari partide găsesc nişte personalităţi şi un proiect local important pe care să-l susţinem şi pe care nu trebuie să-l accept eu, Paul Stănescu, Sorin Grindeanu, ca şi conducere a partidului, dar îl acceptaţi dumneavoastră locuitorii din Timiş şi Timişoara, atunci eu sunt total deschis. Despre acelaşi lucru vorbim şi la alegerile generale, dar, vă repet, momentan avem europarlamentarele, primele alegeri”, anunțase Marcel Ciolacu.

Vezi și: Marcel Ciolacu a făcut noi declarații. Nu vrea să renunțe la impozitul de 1% din cifra de afaceri şi plafonarea plăţilor cash