- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Va rămâne România fără premier? Ce se va întâmpla vineri, după ce Nicolae Ciucă își va da demisia

24 May, 15:11 • Stefan Simion
Premierul Nicolae Ciucă urmează să își dea demisia vineri, fiind gata pentru rotativa din iunie, unul dintre cele mai importante evenimente de la nivel politic. Ce va urma după renunțarea la funcție a liberalului.
Va rămâne România fără premier? Ce se va întâmpla vineri, după ce Nicolae Ciucă își va da demisia

Premierul Nicolae Ciucă a confirmat miercuri, în Argeş, că îşi depune mandatul pe 26 mai, vineri. Şeful Executivului spune că după ziua de vineri va lua o decizie dacă rămâne în Guvern.

Premierul Ciucă își confirmă demisia

Întrebat dacă îşi dă demisia vineri, premierul nu a ezitat un răspuns. Acesta este sigur de pașii pe care trebuie să îi îndeplinească.

„Dacă am spus că îmi depun mandatul. Aşa cum am menţionat de fiecare dată, vineri este ziua în care, conform calendarului, îmi voi depune mandatul”, a spus premierul, la Vila Florica.

Despre rămânerea în Executiv, premierul a declarat: ”Se consumă ziua de vineri şi voi lua o decizie. Până luni voi lua o decizie”.

Vezi și: 2 iunie, zi liberă pentru bugetari. Cine beneficiază de întreaga minivacanță de 5 zile

Nicolae CiucăNicolae Ciucă
Nicolae Ciucă

Discuţii cu Iohannis, după finalizarea negocierilor

„Există în momentul de faţă discuţii, negocieri, astfel încât fie există varianta protocolului fie negocieri şi reasumare de ministere la nivelul fiecărui partid. Ştiţi foarte bine cum se fac astfel de negocieri, modul în care se asumă fiecare minister are o anumită procedură, după care se negociază pe fiecare minister în parte. Este normal să existe o ierarhizare în funcţie de ponderea fiecărui partid în Parlament şi în coaliţie”, a mai spus el.

În același timp, premierul Ciucă a mai declarat că întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis va avea loc după finalizarea negocierilor.

„Vom avea o discuție cu domnul președinte după ce finalizăm negocierile. Președintele nu se implică în acest proces, e decizia partidelor politice ce vor face”, a încheiat oficialul.

Te mai poate interesa și: ROBOR scade și în a treia zi a săptămânii! Vești fabuloase pentru românii cu rate

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult