- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ROBOR scade și în a treia zi a săptămânii! Vești fabuloase pentru românii cu rate

24 May, 12:22 • Bumbeneci Diana
Banca Națională a României anunță un nou indice ROBOR. Și în a treia zi a săptămânii se raportează o scădere.
ROBOR scade și în a treia zi a săptămânii! Vești fabuloase pentru românii cu rate

Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut la 6,55%, de la 6,56%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei. Anunțul a fost făcut de BNR.

ROBOR scade și în a treia zi a săptămânii

Indicele ROBOR la 6 luni a scăzut la 6,66% de la 6,67%. ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

Vezi și: 2 iunie, zi liberă pentru bugetari. Cine beneficiază de întreaga minivacanță de 5 zile

ROBOR
ROBOR

Indicele de referință pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC) crește de la 5,71% la 5,98%. IRCC este calculat în funcție de dobânda medie la care se împrumută băncile între ele și este aplicat cu o întârziere de un trimestru față de perioada de referință. Indicele este stabilit zilnic de BNR, ca medie aritmetică a cotațiilor folosite de zece bănci selectate de Banca Națională.

Vezi și: Vremea 24 mai 2023. ANM anunță înnorări şi pe arii restrânse averse şi descărcări electrice în următoarele zile

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult