- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vacanța la mare în România este și mai scumpă în 2023. Ce trebuie să facă românii pentru a obține un sejur la jumătate de preț

25 Feb, 09:18 • Lupu Alexandra
Anunț important pentru persoanele care vor să meargă în vacanță pe litoralul românesc în 2023! Costurile vor fi mai mari decât cele de anul trecut. Iată cum poți obține un sejur la jumătate de preț.
Vacanța la mare în România este și mai scumpă în 2023. Ce trebuie să facă românii pentru a obține un sejur la jumătate de preț

Românii trebuie să scoată și mai mulți bani din buzunare dacă vor să meargă într-o vacanță la mare pe litoralul din țară, anunță spynews.ro. Dacă prețurile au reușit să șocheze turiștii în 2022, nici cele din anul acesta nu vor zâmbetul pe buze cuiva, având în vedere scumpirile care au avut loc în sens general.

Așadar, românii trebuie să fie pregătiți să suporte cheltuieli majore dacă vor să se bucure de un concediu la mare. Cu toate acestea, există un truc la care pot apela persoanele interesate, pentru a obține un sejur la jumătate de preț.

Vacanța la mare, motiv de îngrijorare pentru portofelul românilor

Turiștii români sperau ca prețurile unei vacanțe pe litoral să scadă, dar cu toate acestea, se întâmplă exact contrariul dorințelor lor. În 2023, românii trebuie să scoată și mai mulți bani din buzunare pentru un sejur la mare în țară. Costurile au crescut cu 15% față de anul trecut, așadar, vacanțele s-au scumpit considerabil.

Citește și: Wizz Air renunță la zborurile către o zonă preferată de toți romănii. Ce vor fi nevoiți să facă cei care deja și-au luat o vacanță spre această destinație

Prețurile erau unele mari oricum chiar și anul trecut, iar odată cu aceste scumpiri, oamenii trebuie să fie pregătiți să cheltuiască foarte mulți bani pentru a se bucura de o vacanță pe litoralul românesc. Nu este de mirare că tot mai mulți români aleg să plece în concediu în afara țării: unele oferte sunt chiar mai bune decât cele din România. Un reprezentant din turism a menționat că oamenii interesați au nevoie de cel puțin 1.160 lei pentru o singură persoană, pentru un sejur de 6 zile.

vacanță
vacanță

Primele informații arată că prețurile de pe litoral se vor scumpi între 5 și 10%, față de costurile regăsite anul trecut. Tarifele practicate sunt menținute, momentan, sub rata inflației (16.45% din 2022). Chiar dacă aceste informații prezintă un motiv de îngrijorare pentru românii care voiau să planifice o vacanță la mare, se pare că situația nu este una atât de rea. Oamenii pot obține reduceri semnificative, între 10 și 50%, dacă încep să facă rezervările încă din această perioadă. Șansele de micșorare a ofertelor sunt unele din ce în ce mai mari, odată cu trecerea timpului, având în vedere că patronii de pe litoral sunt interesați să rezerve toate locurile puse la dispoziție.

Vezi și: Vacanță în rate pentru români în 2023. Care sunt condițiile pentru un concediu plătit în tranșe