- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vacanțe 2023. De câți bani ai nevoie pentru un drum cu mașina din București până în Thassos. „Fii pregătit pentru trafic intens”

08 Jul, 12:27 • Lupu Alexandra
Tot ce este de știut despre drumul cu mașina din București până în Thassos. Iată de câți bani ai nevoie.
Vacanțe 2023. De câți bani ai nevoie pentru un drum cu mașina din București până în Thassos. „Fii pregătit pentru trafic intens”

Mulți dintre românii care își petrec vacanța în Thassos, Grecia, preferă să pornească cu mașina la drum. Un tânăr a relatat într-o postare pe Facebook toate informațiile legate de drum, informează ziare.com.

Cât costă drumul până în Thassos cu mașina

Tot mai multe persoane s-au arătat interesate să afle mai multe informații despre drumul cu mașina până Thassos. Un tânăr a publicat pe pagina de Facebook un ghid simplu și practic pentru a-ți organiza singur călătoria cu mașina. Printre primele recomandări ale bărbatului se află verificarea mașinii, în așa fel încât să avem siguranța că ea se află în stare funcțională și verificarea documentelor.

Citește și despre următorul subiect: Nemulțumirile românilor prind contur în legătura cu Grecia! Care este motivul scumpirilor de la 30 de euro la 130 de euro pe noapte

„În Thassos poți ajunge doar pe roți, pentru că este cea mai apropiată insulă grecească, de țara noastră și nu există o cursă cu avionul.Aici vei găsi un ghid simplu și practic pentru a-ți planifica singur călătoria cu mașina.

Asigură-te că mașina ta este în stare bună de funcționare și efectuează o revizie tehnică înainte de plecare.Verifică documentele mașinii: asigurarea, talonul și vigneta de drum pentru Bulgaria care costă 40 lei și poate fi achitată online.

Atenție mare să faceți plată online, sau fizic înainte de a trece granița spre Bulgaria, altfel riscați o amendă la întoarcerea în țară. Ia cu tine actele personale și asigură-te că faci plinul mașinii, deoarece urmează un drum de 650 km până în Thassos”, spune tânărul.

În continuare, el explică că le recomandă românilor să meargă prin granița Giurgiu-Ruse, dacă pleacă din București spre Thassos. Tănărul menționează că taxa de pod este 15 lei și se plătește direct la locație.

„Dacă pleci din București, îți recomand să mergi prin granița Giurgiu-Ruse, traversezi podul peste Dunăre și ai ajuns în Bulgaria. Taxa de pod este de 15 lei și se plătește direct la locație, cash sau cu cardul.

Urmează indicatoarele către Ruse, vei tranzita orașul Veliko Târnovo, și continui drumul către Stara Zagora, respectiv în direcția orașului Haskovo. Urmează orașul Kardjali, aici îți recomand să faci plinul, la OMV, motorina fiind undeva la 6.35 lei per litru, mult mai ieftin față de prețurile regăsite pe insulă.

Ai locația aici (https://goo.gl/maps/sSnpciH3yXd7fHNF9). Punctul de trecere către Grecia, optat de noi, este Makaza, după localitatea Komotini și urmează drumul spre Xanthi. De la Xanthi, mergi spre Keramoti, unde vei ajunge la un port pentru a lua ferryboatul către Thassos”, explică el.

Drum București - Thassos
Drum București – Thassos

În ceea ce privește călătoria cu ferryboatul, tânărul explică că nu este nevoie de programare. Taxa de ferryboat pentru o mașină + șofer și un singur pasager este de 35 Euro și durează în jur de 40 minute.

„Nu ai nevoie de programare pentru ferryboat, dar în funcție de momentul în care ajungi și cat de aglomerat este poți urca imediat pe ferry, sau va fi nevoie să îl aștepți pe următorul. Taxa de ferryboat pentru o mașină + șofer și un singur pasager este de 35 Euro și durează în jur de 40 minute.

Călătoria cu ferryboatul este una foarte plăcută, nava fiind dotată corespunzător, este curată și îngrijită, poți servi un ceai, cafea sau un snack.Poți plăti atât cash cât și cu cardul, dar asigură-te că ai și bani cash pentru momentele în care tehnologia ne pune piedici.Respectă limitele de viteză și regulile de circulație atât în Bulgaria cât și în Grecia pentru că sunt multe radare fixe pe tot traseul, dar și radare mobile, drept surpriză.

Fii pregătit pentru trafic intens în anumite zone, limitatoare de viteză și gropi. Ritmul este dat de ceilalți șoferi așa că trebuie să fii vigilent și pregătit pentru un drum lung. Atenție sporită asupra limitatoarelor din Bulgaria, deoarece sunt făcute din ciment și sunt foarte mari. În special în ultimele două localități înainte de alimentarea în Kardzhali”, spune bărbatul.

Tânărul le recomandă românilor să folosească Google Maps și Waze în același timp pe traseu. Rutele indicate pot fi diferite, iar asta te ajută să alegi cea mai bună variantă pentru tine.

El le recomandă persoanelor interesate să se asigure că au apă și mâncare la ele pentru drum, pentru că nu există multe benzinării sau magazine în traseul parcurs în Bulgaria, mai ales pe timpul nopții. Iar la final, tânărul a dat verdictul. Românii care vor să plece cu mașina din București în Thassos au nevoie de 433 de lei.

„Făcând un calcul rapid, combustibilul 197 lei, 15 lei taxa de pod Giurgiu-Ruse, 40 lei Vigneta din Bulgaria pe o săptămână, 35€ cursa cu ferryboat-ul, avem un cost total de 433 lei. Noi am circulat cu VW Polo 2010, cu un consum de 4.6L/100km, iar totul a fost în regulă, mașina s-a comportat exemplar”, spune el.

Citește și despre următorul subiect: Plajele din Grecia se transformă în Mamaia! Tarifele șezlongurilor au bubuit „Aici e ca la Mamaia, mai nou!”