- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Vacanţe 2024. Sejururile all-inclusive în Turcia sunt în top. Litoralul românesc, creştere cu 13% în 2023

15 Dec, 17:19 • Dobran Viorel
Vacanţe 2024. Destinațiile externe specifice călătoriilor business, cum ar fi Germania sau Regatul Unit, vor  rămâne de interes pentru clienţii corporate.
Vacanţe 2024. Sejururile all-inclusive în Turcia sunt în top. Litoralul românesc, creştere cu 13% în 2023

Vacanţe 2024. Un sondaj recent a arătat că mai mult de jumătate dintre călători și-ar face bagajele, s-ar îndrepta spre aeroport și ar zbura spre o destinație necunoscută, transmite BBC.

Paradoxal, Vânzările pentru destinațiile din România au înregistrat o creștere generală de 23%, potrivit Eximtur- Vȃnzările pentru stațiunile de pe Litoralul Mării Negre au crescut cu 14%, în timp ce restul au înregistrat o creștere de 29%. Valoarea medie a unui sejur a fost de 246 de euro/persoană. Cele mai căutate 10 destinații în România au fost: Băile Felix, Mamaia, Eforie Nord, Băile  Herculane, Călimănești Căciulata, Olimp, Venus, Sovata, Saturn și Cap Aurora.

Vacanțele în Grecia, mai scumpe începând cu 2024. Ce taxe vor plăti românii care pleacă în destinația lor preferată

Destinațiile care au înregistrat o creștere semnificativă în 2023 față de anul 2022 includ Eforie  Sud (560% față de anul anterior), orașele turistice: Timișoara, Cluj-Napoca, Sibiu, Brașov, Oradea, Constanța (244%), Slănic Moldova (208%), Băile Olănești (177%), Păltiniș (177%), Bușteni (166%), Băile Herculane (159%), Vatra Dornei (154%).

Vacanţe 2024. Sejururi de evenimente, tot mai în trend

Vacanţe 2024.

Organizarea evenimentelor pentru companii în România a înregistrat o creștere de 37% în  2023, iar interesul pentru astfel de activități se va menţine ridicat și în 2024. Cererile pentru Litoralul Mării Negre și stațiunile balneare vor predomina în preferințele clienților pentru vacanțe în România. Preconizăm că solicitările clienților se vor orienta către unități hoteliere ce oferă servicii all-inclusive, asigurând astfel confort și o gestionare mai predictibilă a  bugetului de călătorie. Stațiunile balneare tradiționale și unitățile dotate cu spa din întreaga țară vor fi căutate în special pentru tratament, prevenție și relaxare. De asemenea, anticipăm o creștere a solicitărilor pentru trasee turistice și vizitarea orașelor turistice consacrate, precum Timișoara, Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu și Iași.

Vacanţe 2024, destinaţii externe. Vânzările pentru destinațiile externe au înregistrat o creștere de 14%. Valoarea medie a unui sejur extern a fost de 635 de euro/persoană, iar obiceiurile par să se respecte şi anul viitor.

Vacanţe 2024, destinaţii externe.

Cele mai solicitate 10 destinații externe: Turcia s-a clasat pe primul loc, contribuind cu 25% din totalul vânzărilor și având o valoare medie a sejurului de 800 de euro/ persoană. Grecia a ocupat locul doi, reprezentând 21% din totalul vânzărilor externe, cu o valoare medie a sejurului de 680 de euro. Alte destinații notabile au inclus Egiptul, cu o valoare medie a sejurului de 727 de euro, Spania cu o valoare medie a sejurului de 771 de euro, Germania (473 euro/persoană),  Cipru (749 euro/persoană), Bulgaria (354 euro/persoană), Italia (455 euro/persoană), Regatul  Unit (876 euro/persoană) și Tunisia (655 euro/persoană).

Vacanţe 2024: Canada, creştere de peste 1000% în 2023, se aşteaptă să rămână tendinţa şi anul viitor

Cele mai dinamice destinații externe în 2023 au fost Canada (1905% față de anul anterior, datorată organizării de evenimente corporate/business), Malta (426%), Cipru (346%), Spania ( 87%), Tunisia (259%), Regatul Unit (235%), Italia (209%), Emiratele Arabe Unite (175%),  Olanda (172%) și Germania (140%).

Vacanţe 2024, tendinţe pentru anul viitor : Destinațiile externe specifice călătoriilor business, cum ar fi Germania sau Regatul Unit, vor  rămâne de interes pentru clienţii corporate.

Pentru călătoriile cu scop de vacanță, Turcia se va menține în topul vânzărilor, dar cele mai semnificative creșteri se vor înregistra pentru Grecia, Spania, Cipru și Italia. Se vor solicita ȋn continuare pachetele charter către destinații calde, în special pentru vacanțe la mare, precum și pentru hotelurile care oferă servicii all-inclusive.

Vacanţe 2024. De ce este preferat charterul

Începând cu toamna anului 2022, am observat un interes în creștere din partea companiilor pentru călătorii de business, atât în țară, cât și către destinații externe. Anul 2023 a marcat ȋn mod evident reluarea activităților de business travel, iar pe viitor anticipăm o creștere constantă a diviziei EXIMTUR Business. În paralel, observăm o creștere susținută a vânzărilor pentru vacanțe în România și a pachetelor charter către destinații externe. România rămâne o destinație căutată datorită diversității sale, investițiilor constante în unitățile de cazare și infrastructură, precum și proximității față de casă.

Vacanțele sunt mai importante decât cheltuielile personale în 2024! Iată ce a reieșit din sondajul Hilton

Vacanţe 2024

Programul deosebit de ofertant de chartere externe cu plecare din Romȃnia, care ȋnsumează ȋn acest moment 113 destinaţii externe cu plecări din toate aeroporturile importante, va susţine o creştere de cel puţin 10% a călătoriilor de acest tip ȋn anul care urmează. Pentru a vedea lista completă a charterelor cu plecare din România disponibile la vânzare ȋn agenţiile noastre, vă invităm să consultați https://www.eximtur.ro/destinatii-charter”, a declarat Lucia Morariu – Preşedinte EXIMTUR.

Compania de călătorii EXIMTUR va ȋncheia anul 2023 cu un volum de vȃnzări de peste 48 milioane EUR, ȋn creştere cu 20% faţă de anul 2022

Compania a deservit ȋn 2023 peste 170.000 clienţi. Călătoriile de tip leisure au generat 63% din vânzări, reflectând o creștere de 20%, în comparație cu anul anterior. Cât despre segmentul de călătorii de afaceri, acesta a înregistrat o creștere de 24%, reprezentȃnd 36% din totalul vânzărilor.  Destinațiile din România au reprezentat 50% din vȃnzări, destinațiile externe şi vânzările de bilete de avion au contribuit ȋn egala măsură, cu cȃte 25%.  Romȃnia

Vacanţe 2024. Despre EXIMTUR

Compania românească de călătorii EXIMTUR a implinit în acest an trei decenii de existență neîntreruptă pe piață, timp în care a deservit peste patru milioane de călători și peste cinci sute de companii pentru călătorii de afaceri, a vândut peste un milion de bilete de avion și peste două milioane de vacanțe.

Deținând Licența de turism – Agenție de turism organizatoare nr. 213, EXIMTUR are în portofoliu 12 agenții, dintre care șase sunt deținute direct, iar celelalte șase sunt sub franciză. Cu capitaluri proprii de peste trei milioane de euro, EXIMTUR este acreditată de IATA, deține certificare ISO 9001:2008 şi certificare de atestare NCAGE în cadrul sistemului de codificare NATO. De asemenea, compania este auditată de ECOVADIS pentru dezvoltare sustenabilă.