- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Vacanțele în Grecia, mai scumpe începând cu 2024. Ce taxe vor plăti românii care pleacă în destinația lor preferată

28 Nov, 14:30 • Garey Amyra
Grecia este una dintre țările din Europa vizitate de români, mai ales pe timpul verii. Însă autoritățile elene au transmis faptul că au decis să introducă o nouă taxă pentru turiștii care vin în vacanțe.
Vacanțele în Grecia, mai scumpe începând cu 2024. Ce taxe vor plăti românii care pleacă în destinația lor preferată

Autoritățile din Grecia au decis să introducă o nouă taxă pentru turiștii care vin în vacanță, pentru a acoperi costurile generate de dezastrele naturale care au afectat țara vara trecută.

Citește și Locuințele se scumpesc oficial! Câți bani vor da românii pe case, începând cu 2024

Astfel, a fost introdusă ”taxa climatică”, pe care turiștii o vor plăti începând cu anul 2024.

Grecia a pierdut 500.000 de turiști, totul din cauza dezastrelor naturale. Peste 27,8 milioane de persoane au călătorit în Grecia din ianuarie până în septembrie 2023.

De asemenea, premierul Kyriakos Mitsotakis a declarat, la cea de-a 87-a ediție a Târgului Internațional de la Salonic, că dorește să mărească finanțarea pentru măsurile de combatere a schimbărilor climatice de la 300 de milioane de euro la 600 de milioane de euro.

Spre deosebire de taxa de cazare anterioară, turiștii vor suporta și alte costuri suplimentare, mai exact, între 1 și 6 euro pe zi, potrivit Travelbook.

Taxe mai mari pentru toți turiștii

Printre altele, turiștii ar trebui să plătească încă 70 de euro pentru o cazare de 7 zile, la un hotel de cinci stele.

Te-ar putea interesa și Ce se va întâmpla cu taxele românilor și cu scumpirile alimentelor. Marcel Ciolacu: „Ne-am îndatorat 200 de miliarde de lei într-un an și câteva luni”

Totuși, taxa pe climă este sezonieră, urmând să fie plătită din martie până în octombrie, iar din noiembrie până în februarie, se plătește o taxă de noapte până la patru euro pe zi.

Astfel, turiștii care vin în Grecia vor plăti mai mult în viitor, valoarea fiind stabilită și în funcție de cazare, potrivit ȘtiriDiaspora.ro.

Pe lângă toate cele menționate mai sus, pentru o vilă sau o casă închiriată de o familie, turiștii trebuie să plătească o taxă de 10 euro pe zi.

Astfel că, turiștii români ar trebui să plece cu mai mulți bani la ei, decât erau obișnuiți până acum.