- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Val de poluare în Sibiu! Tiberiu Mitrea: „Ar fi indicat ca oamenii să se protejeze puțin zilele acestea când ies afară”

09 Feb, 20:34 • Stefan Simion
Un nou pericol pentru românii care locuiesc în Sibiu! A fost identificat un val puternic de poluare. Oamenii trebuie să urmeze recomandările specialiștilor.
Val de poluare în Sibiu! Tiberiu Mitrea: „Ar fi indicat ca oamenii să se protejeze puțin zilele acestea când ies afară”

Situație alarmantă în Sibiu. În ultimele două zile, un val de poluare a fost identificat cu ajutorul unei platforme de monitorizare a aerului, citează digi24.ro.

Valorile exagerate care au fost identificate în cadrul platformei au alertat autoritățile. Indicele de poluare PM a avut o valoare totală de 116 µg/m3, maximul admis fiind de 50 µg/m3. Datele au fost înregistrate în special în zona centrală a orașului, dar și în câteva cartiere din apropiere.

Care este cauza valului de poluare

Sistemele de încălzire din Sibiu sunt principala cauză de poluare. Acestea funcționează la capacitate maximă, ca urmare a gerului din ultima perioadă. Centralele de apartament, coșurile de fum și sobele sunt utilizate din plin, aspect care a dus la valul de poluare identificat de platforma de monitorizare a aerului.

Vezi și: Compania Petrobrazi a fost sancționată. Alertă de poluare pe Valea Prahovei. Amendă de 100.000 de euro.

poluare
poluare

„Nu putem spune că se înregistrează o creștere masivă într-un anumit cartier, în comparație cu alte zone ale Sibiului. Dimpotrivă, situația este destul de omogenă. Practic, fiind ger afară, oamenii ard ce apucă și se încălzesc cu ce pot.

Centralele de apartament, sobele, coșurile de fum, toate funcționează din plin. Nu este tocmai o premieră, am mai întâlnit astfel de episoade și în anii anteriori. Noi urmărim și evoluția curenților de aer, situația presiunii atmosferice, și putem spune că persistă un fel de smog deasupra orașului din cauza sistemelor de încălzire” este declarația fondatorului platformei, Tiberiu Mitrea.

Situația nu se va schimba nici în perioada următoare. Valorile limită vor fi depășite în continuare. În județul Sibiu există o avertizare de cod galben de ger, astfel, oamenii sunt nevoiți să folosească la cote maxime sistemele de încălzire. Fondatorul platformei a făcut câteva recomandări relevante pentru persoanele care locuiesc în Sibiu sau care urmează să viziteze orașul. Oamenii trebuie să se protejeze mai bine, acoperindu-și gura cu o mască sau un fular.

„Ar fi indicat ca oamenii să se protejeze puțin zilele acestea când ies afară, acoperindu-și gura cu un fular, ori o mască, dar asta ține de fiecare persoană în parte” sunt precizările făcute de Tiberiu Mitrea.

Citește și: Cine poluează: vaca, sau mașina? Petre Daea: „Că, acum, vaca este responsabilă când avem atâta poluare. România are 2 milioane de vaci și 9 milioane de mașini”

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult