- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cine poluează: vaca, sau mașina? Petre Daea: „Că, acum, vaca este responsabilă când avem atâta poluare. România are 2 milioane de vaci și 9 milioane de mașini”

03 Feb, 19:19 • Bumbeneci Diana
Ministrul Agriculturii a făcut astăzi declarații despre poluarea din România. În explicațiile sale, Petre Daea a vorbit despre vaci, luând apărarea acestor animale în contextul poluării.
Cine poluează: vaca, sau mașina? Petre Daea: „Că, acum, vaca este responsabilă când avem atâta poluare. România are 2 milioane de vaci și 9 milioane de mașini”

Aflat astăzi într-o vizită de lucru la Brăila, social-democratul Petre Daea, ministrul Agriculturii, a vorbit despre situația din România atunci când vine vorba despre animale. Acesta a declarat că „vaca este specia care trece prin mari greutăți” și că „acest animal trebuie protejat și sprijinit”, notează debraila.ro.

Daea susține că nu animalele sunt cei mai mari poluatori

Ministrul Petre Daea a făcut referire, în declarațiile sale de azi, la un raport Greenpeace care scoate în evidență faptul că „animalele din fermele UE au fost responsabile pentru producerea a 502 milioane tone de dioxid de carbon pe an, în principal prin metanul pe care îl eliberează, în timp ce autovehiculele au produs 656 milione tone de dioxid de carbon”.

Află și: Lovitură dură pentru români. După ce Banca Centrală Europeană a majorat dobânda de referință, ratele vor exploda

Petre Daea
Petre Daea

Vaca este specia care trece prin mari greutăți, în primul rând de interpretare. Nu vedeți că, acum, vaca a devenit dușmanul planetei? Toate cătările acuzațiilor sunt pe coarnele vacii. Că, acum, vaca este responsabilă când avem atâta poluare. România are 2 milioane de vaci și 9 milioane de mașini, și unele au două țevi. Trebuie să înțelegem acest lucru și să fim atenți la nuanțe, dar atenți și la principii, să acționam în baza lor.

De accea am zis și am socotit că este necesar să facem un supliment de sprijin pentru taurine și să introducem bunăstarea la taurine. O să vedeți ce înseamnă ca sumă. Acest animal trebuie protejat și sprijinit. Nu există ecosistem fără animal!”, a arătat ministrul PSD.

Amintim că Petre Daea a participat, vineri, la Brăila, alături de secretarul de stat brăilean Sorin Moise, la o întâlnire regională pe tema Planului Național Strategic 2023-2027. La acest eveniment au luat parte zeci de agricultori.

Ai mai putea citi: Inflația din România ar fi mult mai mare decât se credea! Florin Cîțu iese la rampă cu noi detalii

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult