- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Verificări la sânge la granițele Austiriei! Pachetele românilor trimise de Crăciun rudelor din străinătate au intrat în vizorul polițiștilor de frontieră

14 Dec, 16:22 • Fundeanu Madalina
Pachetele românilor trimise de Crăciun rudelor din străinătate sunt verificate la sânge de polițiștii de frontieră din Austria. De multe ori se întâmplă ca acestea să nu mai ajungă la destinatari.
Verificări la sânge la granițele Austiriei! Pachetele românilor trimise de Crăciun rudelor din străinătate au intrat în vizorul polițiștilor de frontieră

Pachetele cu mâncare de Crăciun trimise românilor plecați la muncă în străinătate de rudele rămase în țară sunt verificate la sânge de polițiștii de frontieră din Austria, conform informațiilor transmise de obiectiv-sm.ro.

Pachetele românilor trimise de Crăciun rudelor din străinătate, verificate la sânge de polițiștii de frontieră din Austria

Cele mai multe dintre aceste pachete conțin produse alimentare preparate în casă, neambalate, iar acestea nu trec mereu de vigilența vameșilor străini.

Românii le trimit rudelor plecate în străinătate pachete generoase pe care le încarcă pe microbuze și le trimit în Franța, Spania, Anglia și în multe ţări pe unde sătmărenii s-au acomodat.

De cele mai multe ori, românii le trimit rudelor din străinătate în această perioadă cârnați, tobă, carne tocată, șnițele, murături, dar şi băuturi cum sunt pălinca și vinul de casă, cu toate că transportul acestor produse peste graniță este contrar legii.

Acest lucru îl știu și polițiștii de frontieră austrieci, care în această perioadă se activează mai puternic decât altădată și iau la controlat bagajele microbuzelor, în căutarea produselor interzise.

Nu de puține ori s-a întâmplat ca pachetele cu alimente de Crăciun trimise românilor din străinătate să nu mai ajungă la destinatar, ci sa fie confiscate la intrare în Austria, potrivit sursei citate.

Citește și: Guvernul emite OUG separată pentru majorarea salariilor profesorilor cu 20%. Ce prevede documentul

pachete trimise în Austria. Sursa foto: Getty Images
pachete trimise în Austria. Sursa foto: Getty Images

Motivul care a determinat Austria să se răzgândească în privința aderării României la Schengen

Austria are acum o perspectivă mai blândă față de România și Bulgaria, anunțând oficial la începutul acestei săptămâni că este de acord cu integrarea în etape a celor două țări în spațiul de liberă circulație, primul pas fiind „Air Schengen”.

Ministrul de Interne, Gerhard Karner, un oponent până acum vehement al lărgirii Schengen, a trimis „condițiile clare” Comisiei Europene, printre care preluarea refugiaților din Afganistan și Siria ajunși în Austria, potrivit HotNews.ro.

Publicația austriacă Profil a observat că ideea aderării în etape cu care a venit Karner fusese invocată deja în presa de la Bruxelles cu câteva zile înainte, nefiind o surpriză.

De asemenea, publicația precizează că sunt invocate două variante. Primul ar fi sprijinul SUA. La Viena au avut loc recent discuții între fostul ambasador al SUA în Austria, Ronald Lauder, și diplomatul american responsabil pentru Europa James O’Brien. România este un important aliat al SUA și NATO în Europa de Est.

O a doua variantă invocată de Profil este legată de disponibilitatea Austriei de a face un compromis pentru a nu pune în pericol uriașul proiect Neptun Deep, unde OMV este implicat masiv, scrie sursa citată.

Vezi și: Datoria externă a României a crescut cu 18,548 miliarde euro în primele zece luni ale anului. Țara noastră are de plătit, în total, 162,434 miliarde