- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Veste bună pentru FC Rapid: A câştigat primul din cele două procese privind mărcile „Rapid”

25 Jan, 19:35 • stefan.vlad
Veste bună pentru FC Rapid. Clubul de fotbal a anunţat, miercuri că a câştigat primul din cele două procese privind mărcile "Rapid" pe care le are cu AFC Rapid, asociaţie care a administrat gruparea giuleşteană înainte de 2006, când s-a produs transformarea în societate comercială pe acţiuni conform Legii Sportului.
Veste bună pentru FC Rapid: A câştigat primul din cele două procese privind mărcile Rapid

Veste bună pentru FC Rapid. Într-un comunicat publicat pe pagina oficială de Facebook, FC Rapid informează că prin decizia Curţii de Apel Bucureşti a fost anulată marca verbală „Asociaţia Fotbal Club Rapid Bucureşti”.

Veste bună pentru FC Rapid

 

Curtea de Apel Bucureşti a pronunţat astăzi soluţia în primul dintre cele două litigii privind mărcile ‘Rapid’. În acest prim dosar, FC Rapid 1923 a solicitat anularea mărcii verbale ‘Asociaţia Fotbal Club Rapid Bucureşti’ (înregistrată în anul 2017), iar partea adversă a cerut instanţei anularea mai multor mărci, constând în embleme folosite anterior de clubul nostru, UFC Rapid şi Giuleştina. Apelul FC Rapid 1923 a fost admis în totalitate, Curtea de Apel Bucureşti anulând marca ‘Asociaţia Fotbal Club Rapid Bucureşti’ şi păstrând valabilitatea celorlalte mărci din portofoliul achiziţionat de la societatea falimentară Rapid.

În cel de-al doilea dosar, privind înregistrarea mărcii, constând în sigla actuală a clubului nostru, soluția urmează a fi pronunțată în zilele următoare. Vom reveni cu detalii, după soluționarea acestuia„, este mesajul transmis pe pagina de Facebook.

În ultimii ani, AFC Rapid a deschis în instanţă mai multe litigii împotriva FC Rapid, susţinând că mărcile, culorile şi trofeele clubului îi aparţin.

AFC Rapid, asociaţie non-profit, a deţinut pentru o perioadă marca „Fotbal Club Rapid”, pe care a preluat-o de la UFC Rapid, prima asociaţie care a administrat echipa de fotbal după separarea de CS Rapid realizată după 1989. În 2006, conform Legii Sportului, AFC Rapid a cedat marca societăţii comerciale SC FC Rapid SA, care a falimentat în 2016.

Citește și: Țeapa uriașă pe care a luat-o cel mai rapid om din lume. Usain Bolt a pierdut 12 milioane de dolari din contul său de pensii

Afacerile lui Gigi Becali, în pericol la început de 2023?!

Becali este pus pe fapte mari, după ce FCSB n-a prins primăvara europeană. La finalul anului, după 21 de etape, FCSB se află iar în spatele CFR-ului, pe locul al treilea, și după Farul care e lider în Supeligă, fapt ceea ce l-a pus pe latifundiarul din Pipera pe gânduri mari.

După ce a cumpărat, într-un ritm alert și aproape fără să se gândească la viitor, o echipă de fotbaliști, Gigi Becali a început curățenia de iarnă și a dat afară jumătate din ce adusese, deoarece niciunul dintre sportivi nu aduceau rezultatele dorite de patronul FCSB. Becali s-a enervat când a făcut bilanțul. Așa a decis el să facă o curățenie în echipă și să vândă rapid tot ce poate, însă la prețuri corecte, pentru a putea recupera din bani.

Andrei Cordea este primul curtat, impresarul Rică Neaga anunțând că are pentru el ofertă de la Augsburg, din Bundesliga, de 3 milioane de euro. Patronul FCSB-ului nu vrea să negocieze niciun euro, deoarece vrea să își recupereze banii.

„Orice jucător pe care se dau bani, pleacă! Eu bani la fotbal nu mai dau. (n.r. – Oferă trei milioane pe el). Nu-l dau (n.r. – Patru?) Nu! Fără cinci milioane nu pleacă Cordea! Bani nu mai dau și vând ce vând, ca să scot banii”, a spus Gigi Becali.