- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Veste bună pentru părinți! Ministerul Dezvoltării anunță finanțarea a 24 de creșe noi în România. „Creăm 1.110 de noi locuri pentru copiii din aceste localităţi”

13 Jun, 20:07 • Lupu Alexandra
România va avea 24 de creșe noi. Iată în ce orașe vor fi construite.
Veste bună pentru părinți! Ministerul Dezvoltării anunță finanțarea a 24 de creșe noi în România. „Creăm 1.110 de noi locuri pentru copiii din aceste localităţi”

Anunț de ultimă oră de la Ministerul Dezvoltării! S-a aprobat finanțarea pentru încă 24 de creșe moderne și eficiente din punct de vedere energetic, spune economedia.ro. Ele vor fi incluse în Programul guvernamental de construire de creșe „Sfânta Ana”, așa cum informează ministrul Cseke Attila.

România va avea 24 de creșe noi

Cseke Attila aduce o veste bună pentru părinții din România. Ministrul a informat astăzi, 13 iunie, că Ministerul Dezvoltării a aprobat finanțarea a încă 24 de instituții de învățământ antepreșcolar. Ele vor fi moderne și eficiente din punct de vedere energetic.

Primele informații arată că unitățile vor fi incluse în Programul guvernamental de construire de creșe „Sfânta Ana”. De asemenea, conform unui comunicat al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, odată cu aceste instituții de învățământ antepreșcolar, au fost finanțate, în total, 253 de creșe. Una a fost deja construită și predată autorităților locale, anul trecut, la Fălticeni.

Te-ar putea interesa și: Programul „Anghel Saligny” se dezvoltă! Ministerul Dezvoltării a semnat peste 1.100 de contracte de finanțare în valoare de 12 miliarde de lei

Astfel, arată sursa citată, în localităţile Teiuş (jud. Alba), Bran (jud. Braşov), Valu lui Traian (jud. Constanţa), Sic (jud. Cluj), Dragomireşti (jud. Dâmboviţa), Cristuru Secuiesc (jud. Harghita), Ciurea (jud. Iaşi), Cristeşti (jud. Mureş), Săbăoani (jud. Neamţ), Zăneşti (jud. Neamţ), Băneşti (jud. Prahova), Lipăneşti (jud. Prahova), Crişeni (jud. Sălaj), Jibou (jud. Sălaj), Tufeşti (jud. Brăila), Scorniceşti (jud. Olt), Frătăuţii Vechi (jud. Suceava), Vama (jud. Suceava) şi Zvoriştea (jud. Suceava) va fi construită câte o creşă mică (pentru câte 40 de antepreşcolari), precum şi alte cinci creşe medii (pentru 70 de antepreşcolari) în Botoşani, Bonţida (jud. Cluj), Lunguleţu (jud. Dâmboviţa), Turceni (jud. Gorj) şi Odorheiu Secuiesc (jud. Harghita).

Creșe
Creșe

„Prin construcţia acestor 24 creşe, creăm 1.110 de noi locuri pentru copiii din aceste localităţi. Ministerul Dezvoltării construieşte creşe moderne şi prietenoase cu mediul înconjurător, în care energia necesară va proveni parţial din surse regenerabile”, a precizat ministrul Dezvoltării, citat în comunicat.

Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a relatat în 2021 că se dă startul unui program pentru construirea de creșe. La acel moment, Ministerul preciza că vor creşte semnificativ locurile din unitățile de stat.

Citește și despre următorul subiect: Ministerul Dezvoltării dă startul celei de-a doua runde de depunere de proiecte pentru investiţii în reţelele de apă şi canalizare