- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Veste bună pentru români. Ce se întâmplă cu tichetele și voucherele cadou. Anunțul a fost făcut: „Este important să fie atractive”

15 Mar, 11:58 • Toma Anca
Ce se întâmplă cu tichetele și voucherele cadou. Maria Gabriela Horga, deputat în Parlamentul României și vicepreședinte al Comisiei de Buget, a explicat că tichetele de valoare reprezintă beneficii extrasalariale, indiferent că este vorba despre tichete de masă, tichete cadou, tichete culturale, tichete de creșă sau tichete de vacanță.
Veste bună pentru români. Ce se întâmplă cu tichetele și voucherele cadou. Anunțul a fost făcut: Este important să fie atractive

Ce se întâmplă cu tichetele și voucherele cadou. Maria Gabriela Horga a transmis într-o postare realizată pe pagina sa de socializare că românii ar putea beneficia de bilete de valoare și în format virtual, nu doar electronic pe suport fizic.

Citește și: Tichete cadou de Paște în 2023. O parte din angajați primesc 300 de lei bonus pe lângă salariu

Ce se întâmplă cu tichetele și voucherele cadou

Liberala a explicat că este important ca biletele de valoare să fie atractive și pentru beneficiarii atrași de tehnologiile digitale, în special pentru tineri. „Am depus astăzi (marţi – n.r.), împreună cu mai mulţi colegi, un proiect de lege care reglementează posibilitatea acordării biletelor de valoare şi în format virtual, nu doar electronic pe suport fizic. Tichetele de valoare reprezintă beneficii extrasalariale – tichete de masă, tichete cadou, tichete culturale, tichete de creşă şi tichete de vacanţă.

Este important ca biletele de valoare să fie atractive şi pentru beneficiarii atraşi de tehnlogiile digitale, în special pentru tineri. Cardul virtual poate fi folosit prin instalarea pe un dispozitiv mobil, aşa cum se întâmplă în prezent cu cardurile virtuale oferite de bănci.

Vor putea fi utilizate mult mai uşor online, vor putea fi alimentate pentru diverse beneficii fără costuri şi mult mai uşor, nu va mai fi nevoie sa fie distribuite sau ridicate de fiecare dată de către beneficiari”, scri deputatul PNL Maria Gabriela Horga, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, aceasta a subliniat că introducerea posibilităţii emiterii cardurilor de valoare virtuale va avea un impact pozitiv şi asupra mediului înconjurător prin reducerea producţiei de plastic, reducerea resurselor utilizate în transportul cardurilor fizice, reducerea gazului cu efect de seră, pe tot parcursul ciclului de viaţă al produselor fizice, economisire semnificativă în etapele de de fabricare şi distribuţie.

Am prevăzut expres în proiect că suportul electronic este orice dispozitiv fizic sau instrument virtual care poate fi utilizat de deţinătorul său pentru a efectua operaţiuni cu aceste tichete. Legislaţia în vigoare prevede deja că tichetele de valoare se emit exclusiv pe suport electronic. Nu există prevederi exprese referitoare la înţelesul suportului electronic, dacă prin acesta se înţelege doar suportul material sau şi cel virtual.

De aceea am considerat că este necesar să reglementăm faptul că prin suport electronic se înţelege atât suportul material (card fizic), cât şi suportul virtual (card virtual). Emiterea biletelor de valoare pe suport electronic, material sau virtual, contribuie la transparenţa procesării plăţilor şi la reducerea evaziunii fiscale. Potrivit unui raport OCDE din noiembrie 2021, . Mai mult, digitalizarea conduce la reducerea erorilor şi a fraudelor”, încheie Horga.