- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Veste bună pentru România! Nicolae Ciucă anunță investiții în industria de apărare şi cea aeronautică

27 Feb, 19:06 • Gorgorin iulia
Nicolae Ciucă s-a întâlnit, luni la Palatul Victoria, cu liderii sindicatelor din industria de apărare și aeronautică. Premierul a transmis că Guvernul "va susţine puternic investiţiile necesare industriei de apărare, pentru că un sistem de apărare puternic are nevoie de o industrie pe măsură".
Veste bună pentru România! Nicolae Ciucă anunță investiții în industria de apărare şi cea aeronautică

În contextul războiului din Ucraina, Nicolae Ciucă a declarat că industria de apărare și aeronautică a țării trebuie susținute prin investiții, tehnologii noi și specialiști în domeniu.

Citiți și: Nicolae Ciucă a vorbit despre posibilitatea începerii celui de-al treilea război mondial! „Nu poate niciunul dintre noi să prevadă ce se va întâmpla

Cu această ocazie, a fost analizată situaţia companiilor româneşti de stat din aceste sectoare de activitate, potrivit news.ro

Nicolae Ciucă: „Guvernul susține puternic investițiile necesare!”

Nicolae Ciucă

Potrivit unui comunicat al Guvernului României, a fost analizată situația companiilor românești de stat din aceste sectoare de activitate.

„Industria de apărare și cea aeronautică trebuie susținute prin investiții, tehnologii noi și specialiști motivați, care să asigure continuarea tradiției noastre, dar să ofere și perspective de performanță și competitivitate produselor românești. În acest sens, activitățile de cercetare-dezvoltare, inclusiv componenta de Inteligență artificială, alături de parteneriatele cu companiile relevante la nivel european și global, vor trebui dublate de un cadru legislativ revizuit, coerent și unitar, care să reducă birocrația și să consolideze capacitățile naționale de producție. Guvernul susține puternic investițiile necesare industriei de apărare, pentru că un sistem de apărare puternic are nevoie de o industrie pe măsură”, a anunțat premierul.

Reprezentanţii sindicatelor din industria de apărare și aeronautică au apreciat valoarea finanţărilor guvernamentale în aceste domenii, și au subliniat importanța managementului profesionist la conducerea companiilor din cele două sectoare.
De asemenea, aceștia au semnalat nevoia de a permite specialiștilor să îşi poată valorifica experiența acumulată pentru o perioadă cât mai îndelungată, dar şi de a genera un cadru atractiv pentru noile generații de ingineri şi experți în domeniul industriei de apărare şi cel aeronautic.
„Investițiile, tehnologia de ultimă generație și personalul specializat sunt principalii factori de care industria de apărare și cea aeronautică au nevoie pentru a face performanță. La fel de necesară este și o legislație revizuită, adaptată noilor realități, care să reducă birocrația și să consolideze capacitățile naționale de producție.
I-am asigurat pe liderii sindicatelor din aceste două ramuri că beneficiază de sprijinul Guvernului, atât ȋn ceea ce privește finanțarea, cât și cadrul normativ, pentru a dezvolta și moderniza industria națională de apărare. Avem o tradiție ȋn domeniu, dar și un potențial uriaș pe care vom reuși să ȋl atingem dacă vom investi și vom lucra împreună”, a scris Nicolae Ciucă pe pagina sa de Facebook.