- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vestea momentului de la Parlamentul European. Petiția pentru fermierii români și satele românești a fost aprobată

24 Sep, 15:59 • Constantin Cristina
Eurodeputatul Victor Negrescu anunță că petiția pentru fermierii români și satele românești a fost aprobată din Parlamentul European.
Vestea momentului de la Parlamentul European. Petiția pentru fermierii români și satele românești a fost aprobată

Eurodeputatul Victor Negrescu a anunțat că petiția #SateRomâneștiCuBaniEuropeni, dedicată fermierilor români și satelor din România, a fost aprobată de Parlamentul European, conform stiripesurse.ro.

Citește și: Decizia Comisiei Europene privind cerealele din Ucraina și impactul asupra fermierilor români

Vestea momentului de la Parlamentul European. Petiția pentru fermierii români și satele românești a fost aprobată

„Petiția noastră pentru agricultorii români și satele românești, #SateRomâneștiCuBaniEuropeni, a fost aprobată de Parlamentul European. Comisia pentru petiții din legislativul european a declarat admisibilă petiția pe care am inițiat-o împreună cu Partidul Social Democrat și PES activists România, prin care se solicită o mai mare atenție și susținere din partea Uniunii Europene pentru nevoile mediului rural din România”, transmite Victor Negrescu.

În urma petiției, Victor Negrescu precizează că Parlamentul European a cerut Comisiei Europene să efectueze o investigație preliminară cu privire la această problemă și a transmis-o pentru analiză Comisiilor pentru Bugete (BUDG) și pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (AGRI) din Parlamentul European.

Fermieri
Fermieri

„Vreau să subliniez faptul că petiția #SateRomâneștiCuBaniEuropeni a fost semnată de sute de antreprenori, fermieri, decidenți și personalități din mediul rural din toată țara. Aceasta atrage atenția asupra provocărilor pe care le întâmpină satele românești, nevoilor europene de finanțare pentru agricultori și comunitățile rurale și necesității de a elabora o strategie europeană pentru sprijinirea și revigorarea mediului rural.

Le mulțumim tuturor celor care au susținut inițiativa noastră. Mediul rural merită mai multă implicare și atenție la nivel european și mă bucur că prin demersul nostru tragem un semnal de alarmă important”, încheie europarlamentarul PSD.

Alte articole: APIA dă startul depunerii cererilor fermierilor pentru subvenția de 2 lei per litru de motorină. Banii intră înainte de sfârșitul anului