- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești bune! Gabriela Firea oferă vouchere de 1.500 de lei. Cine sunt beneficiarii acestor ajutoare

12 Apr, 20:10 • Constantin Cristina
Ministrul Familiei, Gabriela Firea a anunțat că va oferi vouchere în valoare de 1.500 de lei pentru familiile cu mulți copii și a vorbit despre proiectele implementate pentru creșterea natalității în România.
Vești bune! Gabriela Firea oferă vouchere de 1.500 de lei. Cine sunt beneficiarii acestor ajutoare

Gabriela Firea, ministrul Familiei, a anunțat că va oferi vouchere în valoare de 1.500 de lei, după ce a fost în vizită la o familie cu patru copii și a vazut ce necesități au, iar familia are buget insuficient pentru nevoi, a transmis antena 3 CNN.

Citește și: Vești bune pentru români! Mai multe vouchere vor ajunge la cetățeni. Gabriela Firea: „Puteți trimite dosarele pentru există resurse financiare suficiente”

„Familiile numeroase din România trebuie să simtă sprijinul Guvernului și al Parlamentului. De aceea, proiectele pe care le lucrez de un an de zile la Ministerul Familie se referă la mai multe avantaje pentru familiile numeroase. Vom lansa în curând cardul familiilor numeroase, care va presupune reduceri la diferite servicii și pentru anumite produse. De asemenea, vom lansa un card pentru tineri, pornind de la cardul de mobilitate european al tinerilor care este deja distribuit pentru șase milioane de tineri europeni, care va exista, în sfârșit, și în România”, a declarat Gabriela Firea.

Totodată, ministrul a vorbit și de noile proiecte implementate care au scopul de a stimula natalitatea în România, iar voucherele vin în ajutorul familiilor de a ușura situația financiară când vine vorba de plata creșelor, a grădinițelor, serviciile after-school, fie la stat, fie la privat.

Gabriela Firea
Gabriela Firea

Mai mult, Gabriela Firea a adăugat faptul că, pe lângă voucherul de 1.500 de lei, va mai fi un un voucher de 2.500 de lei pentru toate femeile care urmează să fie mame, cazul doamnelor însărcinate. Ajutorul vine pentru a deconta serviciile medicale, care nu mai sunt asigurate de stat.

„În plus, ne dorim să venim în sprijinul familiilor numeroase și, inclusiv, a celor care își formează acum o familie, iar într-o colaborare strânsă cu Ministerul de Finanțe, am obținut acordul domnului ministrul, Adrian Câciu, pentru a propune reducerea la 5% a TV-ului la produsele dedicate bebelușilor, și aici mă refer la scutece, lapte praf, mâncare pentru bebeluși.

Sunt și alte proiecte pe care le-am inclus în aceste pachete pentru stimularea natalității, inclusiv acela de a proteja femeile atunci când se întorc la serviciu din post-natal, să nu poată să fie concediate o perioadă de timp, pentru că au fost cazuri în România. De asemenea, vom implementa Directiva Uniunii Europene, care a fost lansată în august anul trecut pentru un program flexibil dedicat familiilor cu copii” a declarat Gabriela Firea.

Alte articole: Gabriela Firea anunţă vouchere de 1.500 de lei pentru after-school, creşă şi grădiniţă