- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești bune! Înscrierile la creşele şi grădiniţele din Sectorul 3 se fac online. Anunțul primarului Robert Negoiţă

26 Jun, 18:06 • Lupu Alexandra
Robert Negoiţă aduce o veste bună pentru părinți. Începând de luni, 26 iunie, înscrierile la creşele şi grădiniţele din Sectorul 3 se fac online.
Vești bune! Înscrierile la creşele şi grădiniţele din Sectorul 3 se fac online. Anunțul primarului Robert Negoiţă

Părinții își pot lua adio de la cozile infernale! Primarul Robert Negoiţă a confirmat că înscrierile la creşele şi grădiniţele din Sectorul 3 se fac online, începând de astăzi, 26 iunie, informează gandul.ro.

Robert Negoiţă aduce vești bune pentru părinți

Părinții au stat la cozi infernale săptămâna trecută, la unele unități de învățământ, pentru înscrierea în proiectul „Grădinița de vară”. Tocmai din acest motiv, primarul Robert Negoiţă a confirmat că înscrierile la creşele şi grădiniţele din Sectorul 3 se fac online.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Înscrieri grădinițe și creșe 2023: calendar, procedură, acte necesare. Modificare importantă din toamnă

Din acest punct de vedere, el a relatat că este inadmisibil ca românii să fie puși să stea pe drumuri, din moment ce ar putea fi folosită platforma primăriei, care funcționează deja de mai bine de 7 ani. În continuare, Robert Negoiţă a ținut să le mulțumească consilierilor, dar și tuturor persoanelor care au votat pentru suplimentarea locurilor din creșe și grădinițe, cu până la 3.000 de locuri în sectorul 3.

„Îi mulţumesc doamnei ministru că este de acord, suntem într-o ţară europeană, în anul 2023, şi că este inadmisibil să pui oamenii pe drumuri cu dosar cu şină să se prezinte să stea noaptea la rând şi că sunt de acord să fie folosită platforma primăriei, care funcţionează de mai bine de şapte ani.

Mulţumesc consilierilor, tuturor celor care au votat să suplimentăm capacitatea până la 3.000 de locuri, astăzi, în sectorul 3.

Am zis că până la 3.000 de locuri, pentru că semnalele noastre sunt că nu este nevoie de mai mult, dar cu menţiunea că, în momentul în care au fost completate cele 3.000 de locuri, noi vedem din platforma online, dacă este nevoie să suplimentăm, o suplimentăm până la cât este nevoie.

Sectorul 3 are capacitatea de peste 10.000 de locuri în creşele şi grădiniţele din sectorul 3. Nimeni în această ţară nu se poate lăuda cu astfel de capacitate”, a spus Robert Negoiţă.

Robert Negoiţă
Robert Negoiţă

Primarul sectorului 3 a mai precizat că vor fi deschise câte creșe și grădinițe este nevoie pentru a răspunde tuturor solicitărilor părinților. Totodată, el a confirmat că părinții care vor să se orienteze către o grădiniță abia deschisă sau către cele care se vor deschide în continuare, se pot reloca, iar prima variantă este ca cei care sunt înscrişi într-o anumită unitate de învăţământ să aibă prioritate la înscriere.

„Cei care vor să se reloce către grădiniţe care acum s-au deschis sau se vor deschide în continuare, adică cei care s-au înscris şi au fost admişi la anumite unităţi de învăţământ, pentru că nu erau deschise unităţile pe care le-ar fi preferat, se pot reloca şi prima opţiune este că cei care sunt înscrişi într-o anumită unitate de învăţământ să aibă prioritate la înscriere, că aşa este normal”, a explicat el.

Citește și despre: Veste bună pentru părinți! Ministerul Dezvoltării anunță finanțarea a 24 de creșe noi în România. „Creăm 1.110 de noi locuri pentru copiii din aceste localităţi”