- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești bune pentru 3 milioane de pensionari! Când vor putea beneficia de pensie recalculată: „Deja le vom avea în plată!”

22 Nov, 16:53 • Cornel Ghimeșan
Simona Bucura Oprescu, ministra Muncii, a explicat când vor beneficia românii de pensie recalculată. Aceasta a mai subliniat faptul că toții pensionarii vor beneficia de o majorare începând cu 1 ianuarie 2024.
Vești bune pentru 3 milioane de pensionari! Când vor putea beneficia de pensie recalculată: „Deja le vom avea în plată!

Vești uriașe pentru pensionari! Ministra Muncii, Simona Bucura Oprescu a dezvăluit, pentru Antena 3, când vor beneficia românii de pensiile recalculate. Aceasta a subliniat faptul că începând cu 1 ianuarie 2024, toți românii care beneficiază de pensie se vor bucura de o majorare. Mai mult de atât, de la 1 septembrie 2024, trei milioane de români, dintre cele cinci milioane de persoane care beneficiază de pensie, vor avea parte de o nouă majorare, după ce „inechitățile din sistem vor fi eliminate”.

Citește și: Proiect de lege: toți românii vor avea acces la un cont bancar fără comisioane

„Prin lege ne-am asumat un calendar care garantează românilor că, la 1 ianuarie,pensiile românilor vor crește cu majorarea de 13,8. De asemenea, este foarte important ca românii să știe că avem o noutate! Am introdus în lege garanția că pensiile se majorează în fiecare an în luna ianuarie, pe când în vechile legi era stipulat faptul că majorările se fac anual, fără să fie specificat și când anume. Au fost ani în care majorările s-au făcut în septembrie sau nu s-au făcut deloc, deci acum românii au garanția că mereu, în luna ianuarie, vor avea loc majorările”, a explicat Simona Bucura-Oprescu.

Pensie recalculată din septembrie

Simona Bucura Oprescu susține că pensionarii vor beneficia de venitul recalculat începând cu luna septembrie.

„Apoi, în septembrie, deja românii își vor primi pensiile recalculate datorită reformei pe care o facem. Calendarul de aplicare a noii legi, după promulgarea acesteia, este acela de a veni cu norme de aplicare a legii, după care cu softul respectiv, cu instruirea colegilor noștri de la Casele Teritoriale de Pensii, apoi cu recalcularea efectivă și sigur, din septembrie, fiindcă pensiile se plătesc lună de lună, vom avea în plată pensiile românilor recalculate. 

Este important ca românii să știe că nicio pensie nu scade. În cazul fiecărui român se va menține cuantumul cel mai favorabil iar în 2024 toate pensiile românilor vor crește. 

Dar această reformă nu este doar despre bani. Această reformă este, în primul rând, despre respect pentru românii care au muncit, despre respect pentru românii care muncesc. Fiindcă principalele două argumente, principalii piloni de susținere ai acestei legi sunt contributivitatea și stabilitatea. Contribui, muncești, vei avea o pensie mai bună”, a mai afirmat Simona Bucura-Oprescu la Antena 3 CNN.

Citește și: Creşterea lentă a economiei zonei euro poate amplifica riscurile la adresa stabilităţii financiare. Avertisment din partea BCE

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult