- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești bune pentru brașoveni! Faimosul restaurant de pe Tâmpa cumpărat de afaceristul George Copos

21 Dec, 16:47 • Cornel Ghimeșan
Afaceristul bucureștean, George Copos, ar urma să cumpere faimosul restaurant Panoramic de pe muntele Tâmpa. Prețul acestuia se ridică la 1,14 milioane de lei.
Vești bune pentru brașoveni! Faimosul restaurant de pe Tâmpa cumpărat de afaceristul George Copos

George Copos, care controlează companiile Ana Teleferic și Ana Hotels, ar urma să semneze actele în următoarele două săptămâni. Reprezentanții companiei Aro Palace au declarat că s-a ajuns la o înțelegere cu George Copos pentru vânzarea restaurantului Panoramic de pe muntele Tâmpa, închis de mai mulți ani.

Citește și: Elon Musk renunță la funcția de CEO al Twitter. Când va face acesta schimbarea complet neașteptată

„Important este că am bătut palma”, a confirmat, pentru Biz Brașov, Călin Ile, președintele Consiliului de Administrație al Aro Palace, compania care deține restaurantul.

Faimosul restaurant de pe Tâmpa cumpărat de afaceristul George Copos
Faimosul restaurant de pe Tâmpa cumpărat de afaceristul George Copos

George Copos a recunoscut înțelegerea, dar „de la a bate palma până la a parafa tranzacția este destul de mult”.

„Noi am trimis arhitecții și inginerii să ne facă un raport cu privire la situația clădirii. Acest raport ne va parveni miercuri, iar apoi vom lua o decizie privind achiziția”, a susținut omul de afaceri bucureștean.

Care este prețul restaurantului Panoramic?

Luna trecută, aflat în Poiana Brașov, pentru a verifica modul în care a fost efectuată modernizarea telecabinei Capra Neagră, Copos spunea că speră să se înțeleagă cu compania hotelieră Aro Palace pentru preluarea sau asocierea în cadrul Restaurantului Panoramic, cel mai „înalt” local din Brașov.

„Nu ar merita să investești în telecabina Tâmpa 3 milioane de euro dacă nu poți să preiei și Panoramicul, unde ar trebui investite patru milioane de euro”, a explicat Copos, potrivit Adevarul.

Restaurantul de pe Tâmpa a fost scos la vânzare de Aro Palace în urmă cu opt ani, solicitând un preț de 1,14 milioane de euro. În anii următori, activul a mai fost scos la vânzare, dar nimeni nu s-a arătat interesat, având în vedere că accesul se face doar cu prin intermediul telecabinei operate de compania Ana Teleferic, controlată de omul de afaceri George Copos.

Alte articole: Orașul care bate Bucureștiul la capitolul chirie! Acolo românii sunt dispuși să dea peste 370 de euro

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult