- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești bune pentru bunicii care au grijă de nepoți! Guvernul alocă noi sume de bani

24 May, 12:04 • Bumbeneci Diana
Bunicii care au grijă de nepoți ar putea primi un ajutor financiar de la stat. Câți bani vor primi lunar.
Vești bune pentru bunicii care au grijă de nepoți! Guvernul alocă noi sume de bani

Bunicii sau rudele care au grijă de copiii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate ar putea beneficia de un ajutor financiar de la stat, a anunțat ministrul Familiei, Gabriela Firea.

Bunicii ar putea primi bani pentru creșterea nepoților

Bunicii care au grijă de nepoți ar putea primi un ajutor financiar de la stat. Câți bani vor primi lunar

Sprijin financiar pentru bunici
Sprijin financiar pentru bunici

Vezi și: Vremea 24 mai 2023. ANM anunță înnorări şi pe arii restrânse averse şi descărcări electrice în următoarele zile

„Sprijinim financiar bunicii sau rudele care se ocupă de creșterea copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate cu 480 lei lunar!

Propunerea se află în pachetul legislativ pentru creșterea natalității, care se află pe circuitul de avizare.

Ajutorul propus de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție se adresează persoanelor care-și asumă întreținerea copilului pe perioada absenței părinților, printr-o hotărâre judecătorească.

69.000 de copii au părinții plecați la muncă în străinătate și se află în grija rudele până la gradul IV. Dintre ei, 11.500 de copii români au ambii părinți plecați în căutarea unui trai mai bun în afara țării, iar aproape 7.800 de copii au părintele unic susținător al familiei peste hotare.

Cei mai mulți au rămas în grija bunicilor sau a altor rude dar există și cazuri în care sunt îngrijiți de vecini sau apropiați. De anul trecut, părinții care merg la muncă în străinătate au obligația să anunțe la primărie în grija cui lasă copiii, înainte cu 40 de zile de plecare.

Am propus modificarea Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, iar indemnizația lunară de sprijin va fi de 0,8 ISR (Indicatorul Social de Referință). Tot atât primesc persoanele sau familiile care au în plasament unul sau mai mulți copii, pentru fiecare copil, suplimentar alocației lunare de plasament.

Pachetul legislativ pentru creșterea natalității și susținerea familiei este într-un stadiu avansat și urmează să ajungă pe masa Guvernului zilele următoare”, a transmis Gabriela Firea într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook.

Vezi și: 2 iunie, zi liberă pentru bugetari. Cine beneficiază de întreaga minivacanță de 5 zile

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult