- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vremea 24 mai 2023. ANM anunță înnorări şi pe arii restrânse averse şi descărcări electrice în următoarele zile

23 May, 15:32 • Bumbeneci Diana
Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă prognoză meteo. Cum va fi vremea la noapte și în următoarele zile.
Vremea 24 mai 2023. ANM anunță înnorări şi pe arii restrânse averse şi descărcări electrice în următoarele zile

La noapte, în România, în vestul şi nord-vestul ţării vor fi înnorări şi pe arii restrânse averse şi descărcări electrice. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor mai semnala doar izolat, cu o probabilitate mai mare în regiunile sudice la începutul nopţii. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 6 şi 16 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile Carpaţilor Orientali, până spre 3 grade. Izolat va fi ceaţă, îndeosebi în sud-est, anunță ANM.

Vremea 24 mai 2023

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab. Temperatură minimă va fi de 13…14 grade, mai scăzută în zona periurbană spre 10 grade.

Miercuri, în țară, vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu intervale în care va avea înnorări accentuate şi se vor semnala averse şi cu caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului la început în Banat, Crişana şi Maramureş, iar după-amiaza şi la munte şi în Dobrogea şi pe alocuri în celelalte zone. Noaptea ploile se vor semnala pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în centru şi sud. Izolat vor fi condiţii pentru grindină, vijelii şi cantităţi de apă de peste 15…20 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 29 de grade, iar cele minime între 7 şi 17 grade. Dimineaţa, dar mai ales noaptea se va semnala ceaţă, îndeosebi în regiunile intracarpatice.

Vezi și: 2 iunie, zi liberă pentru bugetari. Cine beneficiază de întreaga minivacanță de 5 zile

Vremea România
Vremea România

În București, vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 13…16 grade. Cerul va fi temporar noros, iar după-amiaza şi noaptea vor fi posibile averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Joi, în țară, vremea va fi caldă în majoritatea zonelor, dar şi în general instabilă. Cerul va fi temporar noros şi mai ales după-amiaza şi seara vor fi intervale cu averse ce vor avea şi caracter torenţial şi descărcări electrice local la munte, în regiunile vestice şi sudice şi pe arii restrânse în rest. Noaptea aria ploilor se va restrânge, iar acestea se vor semnala pe alocuri, cu o probabilitate mai mare în centru şi sud. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în estul teritoriului, precum şi de scurtă durată asociate averselor. Izolat vor fi condiţii pentru grindină, vijelii şi cantităţi de apă de peste 15…20 l/mp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 şi 28 de grade, iar cele minime între 7 şi 17 grade, uşor mai scăzute în depresiunile intramontane. Dimineaţa şi noaptea izolat va fi ceaţă.

În București, vremea va deveni instabilă. Cerul va fi temporar noros şi vor fi intervale cu averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatură maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar cea minimă va fi de 12…15 grade.

Vezi și: Prognoza meteo 23 mai – 19 iunie 2023. Urmează 4 săptămâni cu ploi și instabilitate atmosferică

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult