- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești bune pentru români. Ajutor financiar pentru seniorii cu pensii sub 2000 de lei!

10 Sep, 11:18 • Bumbeneci Diana
Românii cu pensii sub 2.000 de lei primesc ajutor de la stat. Când intră banii pentru aceștia.
Vești bune pentru români. Ajutor financiar pentru seniorii cu pensii sub 2000 de lei!

Românii cu pensii mai mici de 2.000 de lei primesc un nou ajutor de la Guvern. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a lansat un program de compensare a prețurilor la energie pentru familiile vulnerabile. 2 milioane de gospodării sunt luate în calcul.

Bani pentru seniorii cu pensii sub 2000 de lei

Ai mai putea citi azi și: Ora de iarnă 2023. Când dăm ceasurile înapoi

Banii alocați pentru ajutorul energetic sunt virați pe cardurile de energie ale beneficiarilor și pot fi utilizați pentru a achita facturile la energie electrică. Banii pot fi folosiți pentru plata energiei termice furnizate în regim centralizat, precum și pentru achitarea facturilor la gaze naturale.

Ministrul Adrian Câciu a vorbit despre importanța acestui program și a făcut un apel către beneficiari pentru a profita de acest sprijin vital.

Adrian Câciu
Adrian Câciu

Asigurăm plata celei de-a doua tranșe din ajutorul pentru compensarea prețurilor la energie și ne dorim ca acest sprijin să ajungă cât mai repede la familiile vulnerabile, care au nevoie de acești bani.

Compensarea prețurilor la energie este o măsură importantă prin care asigurăm sprijin familiilor vulnerabile și ne menținem angajamentele luate în fața lor, așa cum e normal,” a declarat ministrul.

Ce trebuie să țină cont românii este faptul că a doua tranșă de ajutor va ajunge pe cardurile beneficiarilor în data de 15 septembrie. Valoarea acestei tranșe este de 700 de lei, o sumă semnificativă care poate face o diferență reală în viața acestor familii.

Aproximativ 1,65 milioane de gospodării au beneficiat deja de prima tranșă a acestui ajutor în prima parte a acestui an, dar restul de 400.000 de familii primesc acest sprijin pentru prima dată.

Te poate interesa și: Ministrul Energiei face anunțul momentului în România cu privire la facturile românilor. „vrem să menținem sistemul cât mai stabil”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult