- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești bune pentru români! Categoria de persoane care va beneficia de salarii mai mari cu 30%

28 Feb, 21:50 • Cornel Ghimeșan
Vești bune pentru mai mulți bugetari din Capitală! Salariile celor cu studii superioare vor crește cu 5%, în timp ce personalul cu salarii mici va beneficia de creșteri cu 30%.
Vești bune pentru români! Categoria de persoane care va beneficia de salarii mai mari cu 30%

Categoria de persoane care va beneficia de salarii mai mari cu 30%. Conducerea Consiliului General al Capitalei va dezbate în şedinţa de joi un proiect de hotărâre prin care sunt stabilite salariile de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi instituţiilor publice de interes local al municipiului, scrie Agerpres. 

Citește și LIVE. Marcel Ciolacu, primele declarații oficiale privind alegerile 2024 și deciziile Guvernului privind pensiile și salariile românilor

Categoria de persoane care va beneficia de salarii mai mari cu 30%

Recent, Comisia economică a CGMB a dat aviz negativ acestui proiect și se pare că în cadrul şedinţei de joi a CGMB, vor fi propuse o serie de amendamente, deoarece sindicatele  nu ar agrea forma actuală a acestuia.

Directorul executiv al Direcţiei Managementul Resurselor Umane, Geta Drăgoi, a anunțat că această hotărâre prevede o creştere de aproximativ 5% pentru angajaţii cu studii superioare şi de 30% pentru personalul cu salarii mici (muncitori, îngrijitori şi angajaţi cu studii medii) în ceea ce priveşte salariile de bază din cadrul aparatului de specialitate al primarului general, din cadrul Poliţiei Locale, DGASMB, Direcţiei de Evidenţa Persoanelor, ASSMB, Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, ARCUB, Creart, Administraţiei Străzilor, AFI, Administraţiei Grădinii Zoologice, ALPAB, ASPA sau Proedus.

Geta Drăgoi a ținut să precizeze că instituţiile de cultură au grile de salarizare prevăzute de Legea 153/2017, iar acestea au beneficiat deja de o creştere de 5% încă de la 1 ianuarie a acestui an.

„Pentru aceste instituţii s-a urmărit micşorarea decalajului dintre personalul cu studii superioare salarizat pe Legea 153 şi personalul cu studii superioare salarizat pe grilele administraţiei”, a declarat Geta Drăgoi.

Potrivit directorului executiv al Direcţiei Managementul Resurselor Umane, în baza acestui proiect, creşterea fondului de salarii este estimată la 13 – 15%. Strict pentru angajaţii Primăriei, creşterea ar fi de aproximativ 7%.

Marcel Ciolacu promite majorarea salariului în România

„Vreau să vă lansez astăzi o propunere concretă, am să definesc câteva garanții de stabilitate obligatorii și, la final, doresc să fac și o promisiune. Este, de fapt, crezul meu economic pentru viitorul României.

Am lăsat pentru final promisiunea. De fapt, este mai mult decât o promisiune, este o credință: dacă își păstrează stabilitatea politică și economică, România poate deveni în următorii 4-5 ani una dintre marile forțe economice ale continentului! Nu este un vis, ci o proiecție bazată de traiectoria noastră economico-socială de la aderarea europeană încoace!

Concluzia este că doar de noi depinde să putem arăta așa:

1. În 4 ani România să aibă un PIB de circa 500 miliarde euro, de la 320 miliarde euro în 2023;

2. Un câștig salarial mediu brut de 2000 euro pe lună și un salariu minim brut de 1200 euro pe lună. Acolo ne va duce, de altfel, în mod natural, aplicarea principiului UE privind salariul minim european.

3. Să întoarcem în economie în total prin scheme de sprijin, ajutor de stat, granturi, stimuli și garanții, între 8 și 10% din PIB

4. Să atragem investiții străine directe cumulate de 40 miliarde euro.

5. Să devenim cea mai puternică economie din Europa Centrală și de Est depășind Polonia la indicatorii privind convergența economică

Sper că am fost suficient de clar și de concis. Îmi doresc, înainte de orice, să fim eficienți! De aceea, propun ca orice stabilim astăzi să aibă în spate și un mecanism de urmărire a progresului pe baza unor indicatori de rezultat, așa cum lucrați dumneavoastră în corporații”, a spus Marcel Ciolacu.

Citește și Care angajaţi câştigă cei mai puţini bani. Topul celor mai mici salarii din România

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult