- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești bune pentru români! Prețurile la alimentele de bază au scăzut anticipat într-un mare lanț de magazine. Ministrul Agriculturii a făcut anunțul

21 Jul, 08:26 • Lupu Alexandra
Alimente mai ieftine pentru români. Anunțul Ministrului Agriculturii.
Vești bune pentru români! Prețurile la alimentele de bază au scăzut anticipat într-un mare lanț de magazine. Ministrul Agriculturii a făcut anunțul

Florin Barbu a confirmat că prețul alimentelor de bază a scăzut anticipat într-un mare lanț de magazine din România, informează stiripesurse.ro. Ministrul Agriculturii a ținut să felicite compania și să-i mulțumească.

Alimente mai ieftine pentru români

Florin Barbu s-a întâlnit cu reprezentanții Asociației Marilor Rețele Comerciale din România din sectorul alimentar, reprezentanți ai procesatorilor, ai Consiliului  Concurenţei şi ai Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală, pentru a discuta despre ultimele pregătiri pentru introducerea ordonanței de urgență în ceea ce privește stoparea creșterii prețurilor la alimentele de bază. Ministrul Agriculturii a confirmat că tarifele reduse la raft sunt deja o realitate în țară, tocmai pentru că un mare lanț de magazine din România a limitat adaosurile înainte de 1 august.

Citește și: Ministrul Energiei face noi declarații despre plafonarea prețurilor la energie! Sebastian Burduja anunță ce se întâmplă cu românii din peste 4,5 milioane de gospodării

„Una din primele măsuri pe care PSD le-a luat atunci când am preluat guvernarea a fost adoptarea OUG 67/2023 privind instituirea unei măsuri cu caracter temporar de combatere a creşterii excesive a preţurilor la unele produse agricole şi alimentare. Scăderea preţurilor este o realitate în acest moment, într-un mare lanţ de magazine care a limitat adaosurile înainte de 1 august, dată la care intră în vigoare ordonanţa. Îi felicit şi le mulţumesc”, a afirmat Barbu, într-o postare pe Facebook.

Ministrul Agriculturii a relatat în continuare că acest lucru este o dovadă a faptului că parteneriatul asumat funcționează. Barbu a spus că responsabilii trebuie să se asigure că românii vor simți cu adevărat efectele benefice ale actului normativ, tocmai pentru că vremurile sunt dificile pentru toți.

„Aşa cum am promis, continuăm dialogul cu toţi cei implicaţi în implementarea acestei măsuri şi, astăzi, am avut o întâlnire, la Ministerul Agriculturii, cu reprezentanţii Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România din sectorul alimentar, reprezentanţi ai procesatorilor, ai Consiliului Concurenţei şi ai Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscala pentru a evalua stadiul pregătirilor pentru implementare ordonanţei.

Trebuie să ne asigurăm că românii vor simţi cu adevărat efectele benefice ale acestui act normativ. Ştiu că vremurile sunt dificile pentru toţi, de aceea le mulţumesc încă o dată tuturor pentru că au înţeles că trebuie să facem acest efort comun pentru a-i ajuta pe cei cu venituri mici şi medii să suporte mai uşor preţurile la produsele alimentare de strictă necesitate.

Împreună vom reuşi să facem ceea ce ne-am propus, să fim un adevărat sprijin pentru români”, a spus ministrul Agriculturii.

Alimente
Alimente

Așadar, românii vor da mai puțini bani în magazine. Profi a plafonat anticipat adaosurile comerciale la alimentele de bază, începând cu 15 – 16 iulie.

„Susținem măsura guvernului de a combate creșterile prețurilor alimentelor de bază prin limitarea adaosurilor comerciale, și o aplicăm chiar înainte de 1 august, data la care devine obligatorie conform ordonanței de guvern”, declară Magda Amarie, director operațional Profi.

„Avem convingerea că ajutorul pe care îl acordăm va fi benefic pentru clienții noștri cărora, și cu această ocazie, le mulțumim pentru încrederea pe care ne-o acordă”, arată comunicatul retailerului.

În toate magazinele Profi, produsele cu adaosuri plafonate, conform legislației privind combaterea creșterii excesive a prețurilor la alimente, reprezentată de Ordonanța de Urgență nr. 67/2023, vor fi mai ușor de găsit. Ele vor fi marcate la raft cu o etichetă de culoare galbenă și cu textul „ADAOS DEJA MIC”.

Te-ar putea interesa și: Ungaria întrece România la prețurile alimentare. Ungurii trec granița pentru cumpărături după explozia costurilor