- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești bune pentru români! Se dau 300 de lei gratis de la stat. Categoria de persoane va beneficia lunar de acești bani

15 Jun, 11:19 • Cornel Ghimeșan
Vești bune pentru mii de români! Toți absolvenții de liceu sau facultate pot primi din partea statului, lunar, suma de 300 de lei. Este vorba despre indemnizația de șomaj pe care această categorie de persoane o poate primi dacă îndeplinește anumite condiții de eligibilitate.
Vești bune pentru români! Se dau 300 de lei gratis de la stat. Categoria de persoane va beneficia lunar de acești bani

Vești bune pentru români! Se dau 300 de lei gratis de la stat. În primul rând, pentru a beneficia de acești bani absolvenții trebuie să completeze o cerere și să se înregistreze la Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă, în termen de 60 de zile de la terminarea cursurilor.

Citește și Document. Angajații din Sănătate și Educație ar putea primi mai mulți bani! Guvernul Ciolacu aduce noi promisiuni și vrea să regândească planul bugetar

Vești bune pentru români! Se dau 300 de lei gratis de la stat.

Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București a anunțat, zilele trecute, că absolvenții instituțiilor de învățământ care pot aplica pentru acest tip de indemnizație trebuie să aibă cel puțin 16 ani. Aceștia pot primi suma de aproape 300 de lei pentru perioadă de 6 luni, „reprezentând 50% din valoarea indicatorului social de referință al asigurărilor pentru șomaj și stimulării ocupării forței de muncă în vigoare”, potrivit Agerpres.

Conform indicatorului definitiv anunțat de Institutul Național de Statistică (INS) la începutul anului, indicele social de referință (ISR), care stă la baza calculului indemnizației, este în acest an de 598 de lei. Asta înseamnă că indemnizația lunară de șomaj pe care ar urma să fie de 299 de lei.

Potrivit anunțului Agenției Municipale pentru Ocuparea Forței de Muncă București, absolvenții care vor să beneficieze de acești bani trebuie să se înregistreze la Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă din raza căreia își au domiciliul în maximum 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, ca persoană în căutarea unui loc de muncă.

„În cazul absolvenților de liceu, indiferent dacă au promovat sau nu examenul de Bacalaureat, termenul de 60 de zile se calculează din ziua următoare date încheierii situației școlare, stabilită prin reglementările normative în vigoare. În cazul elevilor care nu au situația școlară încheiată la toate materiile, termenul de 60 de zile se calculează de la data promovării examenului de corigență, dată înscrisă în adeverința eliberată de instituția de învățământ”, au transmis reprezentanții instituției într-un comunicat de presă.

Calendarul Euro 200, prin care elevii și studenții pot cere bani de la stat pentru achiziția unui calculator

Elevii și studenții pot cere bani în vederea achiziției unui calculator de la stat, prin programul Euro 200. Calendarul acordării ajutorului financiar a fost modificat, săptămâna aceasta, prin Ordin de ministru.

Programul Euro 200 de acordare a unui sprijin financiar pentru elevii și studenții care doresc să își achiziționeze un calculator a trecut și în 2023 printr-o serie de modificări. Ultima modificare face referire la calendarul de acordare a ajutorului financiar pentru acest an, potrivit mediafax.ro.

Calendarul programului Euro 200 a fost modificat

Calendarul programului a fost modificat prin ordinul Ministrului Educației nr. 4.135 privind aprobarea Calendarului pentru acordarea unui ajutor fiananciar în vederea achiziționării de calculatoare pentru anul 2023, publicat în Monitorul Oficial.

Potrivit Hotărârii nr. 395 din 4 mai 2023 privind modificarea Normelor metodologice pentru aoplicarea Legii nr. 269/2004 privind acordarea uniu ajutor financiar în vederea stimulării, achiziționării de calculatoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.294/2004 au apărut o serie de modificări ale programului.

Euro 200 se derulează din 2004. Cuantumul bonului valoric reprezintă echivalentul în lei al sumei de 200 de euro, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Națională a României pentru ultima zi a lunii precedente achiziției.

Configurația minimă recomandată a calculatoarelor pentru achiziționarea cărora se acordă ajutor financiar este următoarea:

  •  pentru desktop-procesor cu frecvenţă nominală minimum 3.0 GHz; HDD minimum 500 GB sau SSD minimum 240 GB; RAM tip DDR3 sau DDR4 minimum 8 GB; monitor LCD sau LED cu diagonală minimum 18.5“ şi rezoluţie minimum 1.920 x 1.080; tastatură, mouse optic; cameră web;
  • pentru laptop, notebook, ultrabook şi dispozitive echivalente – procesor cu minimum 2 nuclee; RAM tip DDR3 sau DDR4 minimum 8 GB; HDD minimum 500 GB sau SSD minimum 240 GB; diagonală minimum 14“; rezoluţie minimum 1.366 x 768; cameră web.(2^1).

Citește și Câți bani vor pierde românii care au polițe RCA la Euroins, companie intrată în faliment / Metoda prin care pot fi recuperate sumele plătite

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult