- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești bune pentru români! Se ieftinesc panourile solare și pompele de căldură

13 Dec, 15:48 • Bumbeneci Diana
Parlamentul a adoptat astăzi o nouă lege benefică pentru români. Se ieftinesc panourile solare și pompele de căldură, prin reducerea TVA.
Vești bune pentru români! Se ieftinesc panourile solare și pompele de căldură

Vești bune pentru românii care vor să economisească mai multă energie pe viitor! Camera Deputaţilor a adoptat, în cursul zilei de azi, un nou proiect de lege care prevede reducerea cotei TVA de la 19% la 5% pentru livrările de pompe de căldură, panouri fotovoltaice şi solare.

Panouri fotovoltaice, solare și pompe de căldură mai ieftine pentru români

Propunerea legislativă pentru stimularea investiţiilor în eficienţă energetică ce a fost adoptată astăzi face referire la completarea articolului 291 alineatul (3) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal. Mai exact, se aplică decizia reducerii cotei de TVA aferentă livrărilor de pompe de căldură, panouri fotovoltaice şi panouri solare termice. Cota se va reduce de la nivelul standard de 19% la 5% asupra bazei de impozitare, în scopul reducerii consumului de energie electrică şi a dependenţei consumatorilor faţă de volatilitatea pieţei de profil.

Ai mai putea citi și: Grilele de salarizare în învățământ se modifică! Nicolae Ciucă: „Alocăm Educației pentru anul următor cea mai mare sumă din ultimii 30 de ani”

Panouri fotovoltaice
Panouri fotovoltaice

Conform noului document de lege, cota redusă de 5 procente se aplică asupra bazei de impozitare şi pentru livrarea şi instalarea de panouri fotovoltaice, panouri solare termice, sisteme de încălzire cu emisii scăzute de înaltă eficienţă care se încadrează în valorile de referinţă pentru emisiile de PM stabilite în directivele europene, destinate locuinţelor, inclusiv a kiturilor de instalare a componentelor, respectiv a soluţiilor complete, după caz, precum şi cele destinate clădirilor administraţiei publice centrale sau locale, clădirilor entităţilor aflate în coordonarea/subordonarea acestora, cu excepţia societăţilor comerciale.

Prin derogare, legea intră în vigoare la 3 zile de la publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I. La fel ca în majoritatea cazurilor, Camera Deputaților a fost for decizional.

Te mai poate interesa și: Este oficial! Abonamentele la sălile de fitness acordate angajaților ar putea fi decontate anual. Câte sute de euro poate primi un român

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult