- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești bune pentru șoferi! 350 de locuri noi de parcare tip Park&Ride sunt acum disponibile în Bucureşti! Iată care vor fi tarifele

15 Nov, 19:42 • Fundeanu Madalina
De astăzi este disponibilă o parcare de tip Park& Ride cu 350 de locuri, atât pentru autoturisme, cât și pentru motociclete, dar și pentru șoferi cu dizabilități. Aceasta este localizată în București, pe Șoseaua Berceni. Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4, anunţă care sunt tarifele.
Vești bune pentru șoferi! 350 de locuri noi de parcare tip Park&Ride sunt acum disponibile în Bucureşti! Iată care vor fi tarifele

În București, pe Șoseaua Berceni, este disponibilă de azi, o parcare de tip Park& Ride cu 350 de locuri, atât pentru autoturisme, cât și pentru motociclete, dar și pentru șoferi cu dizabilități. Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4, anunţă care sunt tarifele, conform celor transmise de Antena 3 CNN.

Parcare nouă în București! 350 de locuri disponibile

Astfel, șoferii își pot lăsa autoturismele într-un loc sigur, iar mai apoi, pentru a merge spre centrul Capitalei, pot folosi metroul. Noua stație Tudor Arghezi a fost inaugurată astăzi de Primăria Sectorului 4.

Anul trecut, pe vremea asta apărea un studiu aici, în București, un studiu de trafic comandat chiar de Primăria Generală, care ne spunea că până în 2030, pentru a fluidiza problema traficului, pentru a nu mai sta ore în șir bară la bară.

La momentul actual, în Sectorul 4, tot ce înseamnă dezvoltare de infrastructură a cunoscut o nouă etapă, o nouă stație de metrou, dar și o nouă parcare de tip Park & Ride.

Te-ar putea interesa și: Stația de metrou „Tudor Arghezi” s-a deschis, oficial, astăzi! Daniel Băluță: „A apărut un număr impresionant de investitori.”

parcare
parcare

„Acest punct reprezintă un punct nodal pentru ceea ce înseamnă această zonă a Bucureștiului, pentru că, în realitate, Bucureștiul s-a extins. Comuna Berceni, Vidra și toate localitățile de lângă Sectorul 4 sunt practic parte în comunitatea noastră.

De aceea, pentru a veni în sprijinul oamenilor, a celor care trăiesc în Sectorul 4, a celor care se află alături de noi, pentru a reduce traficul în oraș, pentru a-i ajuta pe copii să ajungă mai repede la școală a trebuit să dezvoltăm acest mix de facilități. În primul rând stația de metrou, o noutate absolută, întrucât suntem prima primărie din România care a reușit să creeze o asemenea facilitate și în mod evident, astfel de facilități trebuie dublate de aceste tipuri de parcări de tip Park&Ride”, a spus Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4.

Tarife parcare Park&Ride – Bucureşti, Sector 4

„Vreau să aveți următoarea apreciere. Dacă nu facem un abonament ne costă 3 lei pe toată durata programului de funcționare al parcării, și anume de la ora 5:00, de când se deschide stația de metrou, până la ora 11:00, moment în care se închide stația de metrou, iar apoi pentru a păstra această funcțiune de Park&Ride, vom avea un alt plan tari tarifar, și anume de 3 lei pe oră.

Pentru că ne interesează ca funcționalitatea acestei parcări să fie dedicată oamenilor care vin, lasă mașina aici și folosesc metroul până ajung tocmai în Pipera, la locul de muncă. Asta până în momentul în care veți vedea și aici în această zonă că vom avea o mulțime de locuri de muncă bine plătite”, a adăugat Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4, conform sursei citate.

Vezi și: Polonezii de la PESA vor livra pentru ARF 20 de trenuri electrice noi! Care sunt traseele pe care vor circula acestea